rijeka

Senka Šubat predstavila nove policijske načelnike

senka šubat,načelnici (1)
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
1/6
15.10.2012.
u 14:34

Među 15 novih načelnika policijskih postaja sedmoro je "starih", čabarsku policiju vodi žena

U Policijskom domu u Rijeci načelnica PU primorsko-goranske mr. Senka Šubat danas je javnosti predstavila novoimenovane načelnike policijskih postaja na području policijske uprave, njih petnaestoro. Prvi put načelnici su imenovani iz redova kandidata koji su se javili na interni natječaj i prošli pismeno i usmeno testiranje. Među novoimenovanima je sedmero dosadašnjih načelnika i osmorica koja dosad nisu bila na toj dužnosti.

>> Šefica riječke policije sve rješava bez puno priče

>> Ovo su novi načelnici policijskih uprava – samo jedna žena

Za načelnika Postaje pomorske policije imenovan je dosadašnji načelnik Dalibor Bačić, diplomirani ekonomist, Ivan Lopac je načelnik Postaje aerodromske policije, kriminalist koji je dosad bio šef smjene u II. policijskoj postaji Rijeka, dok je načelnik Postaje granične policije Rupa Damir Štimac, diplomirani pravnik koji je i dosad bio na toj dužnosti. Za načelnika Postaje prometne policije imenovan je Robert Tometić, dosadašnji pomoćnik načelnika za kontrolu i upravljanje u cestovnom prometu u Postaji prometne policije Rijeka.

Policijske postaje u Gorskom kotaru vodit će: u Vrbovskom Romeo Bajt, sanitarni inženjer, dosadašnji pomoćnik načelnika te postaje za policiju, u Čabru Lidija Obajdin, diplomirana kriminalistica, dosadašnja načelnica te policijske postaje i jedina žena među danas imenovanim šefovima policijskih postaja, a u Delnicama je načelnikom imenovan Marinko Puškarić, diplomirani kriminalist koji je i dosad bio na čelu delničke postaje.

Opatijska policijska postaja i dalje ostaje pod ravnanjem dosadašnjeg načelnika Damira Brnasa, diplomiranog kriminalista i magistra znanosti, dok policijsku postaju Crikvenica preuzima Damir Volf, diplomirani inženjer pomorskog prometa, koji je dosad bio na dužnosti načelnika Postaje aerodromske policije. Za načelnika Policijske postaje Krk imenovan je Dejan Hriljac, inženjer prometa, koji je dosad bio pomoćnik načelnika te postaje za sigurnost cestovnog prometa. Postaju na Rabu vodit će Dado Krstinić, ekonomist, dosadašnji pomoćnik načelnika te postaje za kriminalističku policiju, a policijsku postaju Mali Lošinj dosadašnji načelnik, inženjer pomorskog prometa, Moris Saganić.

Načelnici triju policijskih postaja u Rijeci su Marijan Perica u I. policijskoj postaji , kriminalist koji je i dosad bio načelnik te postaje, Ivica Filipović u II. policijskoj postaji, diplomirani kriminalist koji je dosad bio načelnik Postaje prometne policije Rijeka, i Alen Perušić u III. policijskoj postaji, diplomirani kriminalist koji je dosad radio kao policijski službenik za terorizam i ekstremno nasilje.

Komentara 2

SP
slučajni paradoks na vlasti
17:49 15.10.2012.

Već se je prebijanjem seljaka pred dukatom vidjelo da hrvatska klizi s novom "vlašću" prema policijskoj državi balkanskog tipa. Sada su već osnovani i pričuvni sastavi partijsko-milicijskih batinaša, posmijenjani stručni ljudi s iskustvom a na mjesto komesara milicije postavljeni podobni, kao i u medije. I onda se čude što europa to vidi!! Pa kako ne bi vidjela, postoje sržave koje žive demokratski i šokirane su i zbunjene rapidnim nazadovanjem hrvatske!

JA
jamanuša
16:31 15.10.2012.

uvjet je mješani brak ili iz istog, da si obiteljski antifašist tim bolje ako je otac ili djed punio jame ili potpisivao privođenja i ono dalje da ne navodim.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije