kraj donji

Šestogodišnjak preminuo nakon prevrtanja traktora

polje,njiva (1)
Marko Prpić/PIXSELL
02.05.2012.
u 10:39

Dječak se s djedom vozio na traktoru koji se prevrnuo na lijevi bok, a potom i na krov

Uzalud su liječnici u zaprešićkom Domu zdravlja pokušavali reanimirati šestogodišnjeg dječaka kojeg su u utorak u 12.35 sati bez ikakvih znakova života dovezli izbezumljeni roditelji. Dvadesetak minuta prije dolaska u ambulantu u Kraju Donjem nedaleko od Marije Gorice prevrnuo se traktor u kojem su bili mališan i njegov 67-godišnji djed Josip K., koji je traktor vozio, te prignječio i polomio dječaka.

– Dječak je bio mrtav kad je dovezen k nama. Pokušali smo ga reanimirati, ali bez uspjeha. Ozljede su bile jako teške – kaže šef Hitne pomoći dr. Danijel Lozar, koji je toga dana bio dežurni.

Neregistrirani traktor

Kako je izvijestila zagrebačka policija, dječak se na neregistriranom traktoru marke IMT vozio sa svojim djedom. Kada su stigli u zavoj na uzbrdici makadamskog puta I. Kaptolskog odvojka kod vinograda u Kraju Donjem, traktor je krenuo unatrag, prevrnuo se najprije na lijevi bok, a zatim i na krov. Šestogodišnjak je ostao prikliješten pod njim. Njegovo je tijelo prevezeno na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku na zagrebačkoj Šalati, na obdukciju. Ova se tragedija dogodila dan prije no što je Ministarstvo unutarnjih poslova izvijestilo da je u prva četiri mjeseca ove godine broj poginulih u prometnim nesrećama na hrvatskim cestama smanjen 30 posto u odnosu na isto razdoblje lani.

Komentara 13

KE
Kex
12:36 02.05.2012.

nema ovo veze sa poskupljenjima i neregistriranim traktorima (a kojim po selima ima ohoho) nego s time kaj ti naši selaki iz nekog razloga misle da su njihovi traktori nekakvo über-terensko-visenamjensko vozilo, u krajnoj ruci nesto kao lada niva s gusjenicama, te da podnose nagibe od 40% po bregima beeeeeeeeeez problema.... pa svake godine kad krenu ih se prevrne nekolicina... jel ono treba vozacka za traktor? ma ne...dost je gemišt.... :)

Avatar MarkoHR
MarkoHR
12:52 02.05.2012.

Od vozačke dozvole puno je važnije na traktoru imati barem sigurnosni okvir, protiv prevrtanja. Ne postoji tako stari traktor, za kojeg se ne može izraditi zaštita vozača u slučaju prevrtanja. Isto tako, može se nabaviti i neka rabljena kabina, kojaja se može urediti i dotjerati, da izgleda kao nova.

TI
tintilinic100
12:04 02.05.2012.

Istina je samo jedna. Ljudi više od ovih poskupljenja ne mogu plaćati registraciju vozila. A policija s druge strane nikad neće moći isključiti sve krivolovce iz prometa. Stvorio se začarani krug....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije