ZDRAVLJE

Sestra u ginekološkoj ambulanti na Braču dala otkaz, gradonačelnica Supetra tvrdi da je i ginekolog na rubu

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
1/2
30.08.2021.
u 23:45

Ja već sada postavljam pitanja tko će zamijeniti radiologa kada ode u mirovinu? Tko će zamijeniti doktora medicine rada ? Da ne bude da  nismo znali. Ili da ne prođe mail radi isključenog  interneta - navodi se u statusu gradonačelnice.

Žene na Braču nimalo ne ohrabruju najnovije vijesti vezane oko njihove zdravstvene zaštite. Naime, gradonačenica Supetra Ivana Marković objavila je da je sestra u ginekološkoj ambulanti dala otkaz i da je upitno hoće li umirovljeni ginekolog ostati i dalje raditi. 

Status prenosimo u cijelosti. 

- Sestra u ginekološkoj ordinaciji je dala otkaz, doktor Jašić ne zna da li će nastaviti svoj rad i dalje. Činjenica je da je Dom zdravlja SDŽ preuzeo ginekološku ordinaciju, nisu riješili sve administrativne stvari, klima uređaj ne radi cijelu godinu, a uvjeti u kojima pacijentice dolaze na pregled su kao u srednjem vijeku. Podsjećam da je iz Doma zdravlja SDŽ još u prosincu 2020. godine za Slobodnu dalmaciju došla izjava: ''Iz Splita su jučer stigli radnici tehničke službe Doma zdravlja koji će ukloniti manjkavosti u ginekološkoj ambulanti i čekaonici.''

Koje su to manjkavosti riješili budući da su tek jutros nakon pisanja novinara  radnici došli u Supetar u ordinaciju  tražiti internet vezu ili već što. Mogu se nalaziti sto i jedna opravdanja , ali do danas nije proradila ni klima, internet ni telefon. U međuvremenu smo ostali bez medicinske sestre, a pitanje je što će biti sa ginekologom. 

 

U međuvremenu, Grad Supetar je kupio i donirao klimu za potrebe ginekologije da ne moramo čekati još godinu dana.
Možemo se samo nadati da će se odgovorni za organizaciju zdravstvene zaštite na otoku Braču više usredotočiti na sustavnu organizaciju i planiranje raspodjele stručnog kadra a ne gledanje u kristalnu kuglu. Ja već sada postavljam pitanja tko će zamijeniti radiologa kada ode u mirovinu? Tko će zamijeniti doktora medicine rada ? Da ne bude da  nismo znali. Ili da ne prođe mail radi isključenog  interneta - navodi se u statusu. 

Podsjećamo, Marković je ranije objavila da je u ginekološkoj ambulanti Supetar isključen internet i telefon zbog višemjesečnog neplaćanja računa od strane Doma zdravlja SDŽ, te da ih moli da plate račune. 

 

Komentara 9

LL
lijepa_li si
07:52 31.08.2021.

čemu služi gradonačelnica? da objavljuje status ili da riješava probleme?

Avatar SileZla
SileZla
10:22 31.08.2021.

Vidim da gradonačelnica to ne doživljava kao svoj problem.

SJ
Sve je uzalud
09:37 31.08.2021.

Umjesto vijećnicima po 9000 kuna, platiti Ivana internet ne liji suze, .plačiguzice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije