TRAGEDIJA U ŠPANJOLSKOJ

Sestre ubijene zbog ljubavi na daljinu s lažnim američkim vojnicima: 'Banka ih je upozoravala da je sve laž'

Ilustracija
Unsplash
23.01.2024.
u 20:34

Razlog zločina, čini se, bio je dug koji su sestre imale prema osumnjičenom Pakistancu (42), povezanom s navodnim sudjelovanjem sestara u internetskoj prijevari.

Španjolska policija istražuje okolnosti vezane za ubojstvo troje ljudi. Ubijene su dvije sestre i njihov brat, a policija je zbog ubojstva uhitila 42-godišnjeg muškarca pakistanskog podrijetla, identificiranog kao Dilawar Hussain F.C. Rekli su da se sam predao i priznao ubojstva.

Tijela sestara Amelije (67) i Ángeles (74) i brata Joséa Gutiérreza Ayusa (77) pronađena su u njihovoj kući prošlog tjedna. Bila su djelomično izgorjela kada su ih pronašli. Trojac je, inače, kako piše BBC, živio zajedno u Morati de Tajuña, gradiću od oko 8000 stanovnika jugoistočno od Madrida.

Razlog zločina, čini se, bio je dug koji su imali prema osumnjičenom, povezanom s navodnim sudjelovanjem sestara u internetskoj prijevari. Naime, prijatelji i susjedi braće i sestre pričali su lokalnim medijima o tome kako su Ángeles i Amelia nekoliko godina bile u online vezama s osobama koje su tvrdile da su muškarci iz SAD-a.

Dvije su žene navodno poslale do 400.000 eura muškarcu poznatom kao "Edward", navodno članu američke vojske, i njegovom prijatelju. Barem dio njihove komunikacije s tim ljudima odvijao se putem Facebooka. Njihov brat José Gutiérrez Ayuso, koji je imao mentalne poteškoće, nije sudjelovao u slanju novca.

VEZANI ČLANCI:

Ti su odnosi iscrpili njihove financije, zbog čega su sestre tražile novac od lokalnog stanovništva i obraćale se neformalnim zajmodavcima. Čak su tražile novac od gradonačelnika i svećenika Morata de Tajuña, prema španjolskim novinama ABC. 

Hussain je, pak, upoznao braću i sestre dok je nekoliko mjeseci živio u njihovoj kući kao podstanar. Policiji je rekao da su mu sestre dugovale pozamašnu svotu novca koju im je dao kao pozajmicu s visokom kamatom, ali to mu nisu vratile. Hussain je dvaput napao Ameliju dok je još živio u njezinu domu, drugi put čekićem u veljači 2023., zbog čega joj je bila potrebna liječnička pomoć. Dobio je dvogodišnju zatvorsku kaznu i zabranu prilaska, no pušten je nakon sedam mjeseci prošlog rujna.

Policija je u četvrtak ušla u njihov dom, nakon što su susjedi rekli da ih nisu vidjeli ni čuli nekoliko tjedana. Enrique Velilla, prijatelj braće i sestre, rekao je da je inzistiranje žena na slanju novca svojim navodnim dečkima uzrokovalo prodaju nekretnine koju su posjedovale u Madridu.

Također je rekao da su njihovi zahtjevi za novcem doveli do upozorenja njihove banke o mogućoj prijevari. "Rekli smo im da je sve laž, da je prijevara", rekao je. "Ali nisu željele čuti riječ 'prijevara'. Ángeles je bila učiteljica, a Amelia je također bila obrazovana. Nisu bile glupave. Bile su obični ljudi koji su se zaljubili - dodao je.

VIDEO Vozač Peugeota umalo izazvao nesreću

Komentara 3

Avatar votum
votum
21:00 24.01.2024.

Svi krivi osim prokletog Pakistanca? Mrš!

DU
Deleted user
21:33 23.01.2024.

A ameriički vojnik je bio veteran drugog svijetskog rata ili zaljevskog? Pitam za prijatelja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije