Zemunski klan

Simović osuđen na 20 godina za ubojstvo svjedoka-suradnika

uhicen
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
17.12.2013.
u 10:23

Simoviću požarevačkom zatvoru "Zabela" već izdržava kaznu od 40 godina zatvora zbog devet ubojstava i tri otmice koje je počinio kao pripadnik "zemunskog klana"

Specijalni sud u Beogradu osudio je člana "zemunskog klana" Aleksandra Simovića na 20 godina zatvora za ubojstvo svjedoka-suradnika Zorana Vukojevića - Vuka 2006., javljaju mediji u Srbiji dodajući kako je sud "u potpunosti potvrdio optužnicu tužiteljstva koja je Simovića teretila za teško ubojstvo iz bezobzirne osvete, jer je Vukojević pristao svjedočiti protiv pripadnika zemunskog klana".

Simoviću požarevačkom zatvoru "Zabela" već izdržava kaznu od 40 godina zatvora zbog devet ubojstava i tri otmice koje je počinio kao pripadnik "zemunskog klana", kao i zbog sudjelovanja u ubojstvu srpskog premijera Zorana Đinđića. Mediji u Srbiji podsjećaju kako je Vukojevićevo svjedočenje dovelo do otkrivanja i dokazivanja kaznenih djela koja su počinili pripadnici zemunskog podzemlja, ali je izazvalo i motiv za njihovu osvetu, preciziralo je Tužiteljstvo za organizirani kriminal u optužnici protiv Simovića.

Prema optužnici, Simović i još nekoliko njegovih pomoćnika dočekali su Vukojevića u blizini njegove kuće, svladali ga i automobilom odvezli na autocestu Beograd-Šid, izvukli ga iz vozila, a Simović ga je tupim predmetom udario nekoliko puta po glavi a potom pucao u njega iz "magnuma" kalibra 357 mm i "pogodio ga u predjelu glave, grudi i vrata". Vukojevićevo mrtvo tijelo je zapalio i ostavio uz cestu.

>> Simović se kaje i nada blažoj kazni: Fakat je da sam bio mlad

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije