strava u Nuštru

Sinčić se probudio i u sobi pronašao tijela oca i majke

Dragica Vestić
Foto: VL/ PIXSELL
1/9
07.05.2015.
u 21:00

Ivanov otac razvalio je vrata jer mu se sin nije javljao

Prošlo je sedam sati kada se penjao na kat kako bi sina Ivana Vestića (32) pokupio i odvezao na posao. S njim je bio i unuk, sin kćeri koja živi ispod Vestića. Ivan i njegova supruga Dragica (31) nisu otvarali. Muškarac je odmah posumnjao da nešto nije u redu te je razvalio vrata. Buka je probudila 6-godišnjeg sina Ivana i Dragice. Mališan je stajao pokraj djeda i bratića kada su ušli u sobu roditelja. Prizor je bio šokantan.

Tijelo Dragice Vestić ležalo je na krevetu, a Ivica se objesio pokraj nje. Krikovi su proparali Nuštar, selo u okolici Vinkovaca.

Dragica čuvala djecu

Prema dostupnim informacijama, Ivica Vestić zadavio je suprugu Dragicu. Na Ivanovu tijelu pronađeno je nekoliko ubodnih rana, pretpostavlja se od noža. Najvjerojatnije si je rane sam zadao jer u kući istražitelji nisu naišli na tragove borbe. Krvi je bilo samo u prostoriji u kojoj su tijela nađena. Život si je na kraju oduzeo objesivši se. U trenutku ubojstva i samoubojstva u kući je bilo i dvoje njihove djece. Mirno su spavala u svojoj sobi.

– Tragedija. Što reći? Ostade dvoje djece bez roditelja. Odvezeni su rodbini da ne budu ovdje i ne gledaju sve ovo. Bojimo se da su ipak već previše vidjeli. Nikome nije jasno što se zapravo dogodilo i zašto bi nešto takvo napravio. Ivan nikada ni mrava nije zgazio. Financijski su dobro stajali i, koliko znamo, nisu imali problema. On je radio u osiguranju, a Dragica, otkako je rodila, bila je kod kuće s djecom – rekao nam je Ivanov bratić. Poslije svega najviše strahuju kako će djeca to sve prihvatiti i kasnije živjeti s tom spoznajom. Strahuju i za roditelje pokojnih supružnika.

Nezavisni kandidat

Obdukcija bi trebala otkriti i točno vrijeme ubojstva i samoubojstva, a riječ je vjerojatno o noći. Policija u obitelj Vestić nikada nije dolazila zbog obiteljskog nasilja. Dragica i Ivan živjeli su s dvoje male djece, sinom od šest godina i kćeri od dvije godine, na katu kuće koji im je dao Ivanov otac. U prizemlju iste kuće živi Ivanova sestra sa suprugom i dvoje djece.

Govoreći o Dragici i Ivanu, susjedi tvrde da se radilo o obitelji koja je živjela mirno i povučeno. Nitko ne zna za bilo kakve njihove međusobne razmirice niti su ikada čuli da su se svađali.

– Ivana znam kao mirnog i povučenoga čovjeka. U mlađim danima imao je nekih mladenačkih bubica, ali se smirio kad se oženio. Često je govorio o djeci. Neizmjerno ih je volio. Što se to moglo dogoditi, nitko ne zna i vjerojatno će ostati unutar četiri zida kuće – rekao nam je jedan od susjeda. Govoreći o Ivanu, jedan od njegovih prijatelja iz Nuštra rekao je da je svega nekoliko sati prije tragedije razgovarao s njim o osiguranju osobnog vozila. Uobičajen i normalan razgovor završen je obećanjem da će se čuti idući dan kako bi dogovorili sve detalje police i vidjeli više o mogućnostima obročnog plaćanja. Ivan je kao nezavisni kandidat bio na listi HSS-a i HSLS-a na lokalnim izborima 2013.

Komentara 26

KA
karambita
21:45 07.05.2015.

Svatko tko zna ljudsku psiholigiju, zna i to da svatko pozna sam sebe samo 99%, a onaj 1% je taj u kom ljudi razlicito reagiraju na odredjenu situaciju ili problem. Netko za isti problem ode u gostionu i napije se, netko razbije neku stvar, netko zvekne sakom u salter, a netko i ubije.

CA
capto a parva
21:52 07.05.2015.

... koja je to čovjekova slabost ... ne misliti na djecu ...

BO
Bosut
21:54 07.05.2015.

Danas sam jednom već napisao i opet ću.... Osobno sam poznavao ovo dvoje ljudi, uvijek su bili pozitivni, a to što se dogodilo, to samo oni znaju, a mi možemo nagađati. Počivali u miru...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije