Počinju razgovori s Vladom

Štrajk u ponedjeljak u tri županije. Sindikati: Nećemo ići na sastanak sa Škorom

Štrajk
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/9
25.10.2019.
u 11:16

Sastanak Vlade i sindikata bit će u ponedjeljak u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava

Ispred Muzeja iluzija u Zagrebu sindikati su održali konferenciju za medije o nastavku štrajka. U ponedjeljak će štrajk biti u Primorsko-goranskoj, Međimurskoj i Sisačko-moslavačkoj županiji.

"Građani moraju razumjeti da svatko može biti na tapetu. Molimo za razumijevanje. Zahvaljujem i roditeljima i ravnateljima. Ovo je naše legitimno pravo za bolje uvjete za sve nas. Politika nas je tisuću puta iznevjerila", kazala je tajnica Sindikata hrvatskih učitelja Ana Tuškan.

"Nemojte nas povezivati s politikom, nemamo veze s politikom. Nitko neće ići na sastanke ni s jednom političkom strankom", kazala je. "Na sastanak sa Škorom neće se ići", kazala je na pitanje idu li na sastanak s predsjedničkim kandidatom Miroslavom Škorom koji je sindikate pozvao da se sastanu.

Divjak: Pozivam sve aktere, izađite iz interesnih i stranačkih rovova

"Unatoč štrajku možemo reći da je reforma zaživjela. U razgovoru s učiteljima imala sam priliku čuti što oni misle o svemu tome", kazala je ministrica Blaženka Divjak prilikom obilaska OŠ Pavleka Miškine.

"Novac se našao i za ovih šest posto povećanja. Apeliram na sve aktere, važno je da se izađe iz interesnih i stranačkih rovova jer do kompromisa mora doći. Apeliram da se sve brzo riješi", kazala je. "Moramo sjesti za stol. Treba dati priliku za pronalazak kvalitetnog rješenja", kazala je ministrica Divjak. "Očekujem da će biti sastanaka. Nemamo vremena. Reforma diše punim plućima", dodala je.

Danas su u štrajku škole u Zadarskoj i Šibensko-kninskoj županiji. Premijer Andrej Plenković pozvao je sindikate na razgovor o rastu plaća, što su oni i prihvatili. Sastanak će biti u ponedjeljak u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava u 10 sati. No, Branimir Mihalinec na konferenciji za medije u četvrtak je kazao da sindikati traže i sastanak o koeficijentima. 

Mihalinec je pozvao predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović i predsjedničkog kandidata Miroslava Škoru da objave svoje stajalište o zaostajanju plaća svih zaposlenih u obrazovanju.

"Premijer je čuo da je rok 1. studenoga za naše zahtjeve. Čitamo da će predsjednica objaviti program za kampanju. Javno pozivam Grabar-Kitarović i Škoru da objave svima svoje stajalište o zaostajanju plaća svih zaposlenih u obrazovanju", kazao je Mihalinec. "Od Milanovića ne tražimo da iznese svoj stav", kazao je. "Tražimo stav od ozbiljnih kandidata poput Grabar-Kitarović i Miroslava Škore do 1. studenoga", dodao je još jednom Mihalinec.

Video: Sindikati pjevaju bećarce premijeru

Komentara 40

VA
Vagabundo
11:25 25.10.2019.

Čak i sindikati smatraju Milanovića neozbiljnim kandidatom!

RE
RevizorNovinarstva
11:21 25.10.2019.

Dali netko stiti prava djece. Nastavnici su dojadili i bogu i vragu vise

Avatar southman
southman
11:28 25.10.2019.

Pa kako sada to ?? Pa sa Škorom bi se daleko najbolje razumjeli. On pjeva bećarce , vi pjevate bećarce. Samo nemojte otvarati pitanja školstva i razgovor će teći na najbolji mogući način !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije