Širenju radikalnog islama u Europi pridonijela naivna i neinformirana politika

Police officers walk past a mural of Taylor Swift whilst on duty for Community Shield football match, at Wembley Stadium in London
Toby Melville/REUTERS
18.08.2024. u 11:09

Njemačka, Francuska i Austrija godinama muku muče s toksičnom supkulturom koja zagovara kalifat u Europi

Komentara 6

ST
sttipe
15:33 26.08.2024.

Kad su beogradske radikalne "novine"proglasile Tuđmana ustašom ofce povikaše, taj nam triba!!! Kad vatikanska crkva forsira "hrvatstvo", time budi i ostale, koji ne bi bili radikalni!! Nema razloga da crkvu plaćaju svi!! Tribala bi bit plaćana iz dobrovoljnog poreza!!

PA
PavelHršak
18:52 18.08.2024.

Zanimljivo, u jednoj zemlji usred Europe udjel doseljenika i njihovih potomaka je oko 10 posto, ali nema veće probleme s njima. Recept je dosta jednostavan. U javnom životu, ukoliko su zaposleni, imaju skoro ista prava kao građani te zemlje. U kontaktu s javnom okolinom moraju koristiti jezik zemlje domaćina. Međutim, svoje nacionalne i vjerske običaje mogu iskazivati samo unutar svog doma. Škole i bogomolje nisu zabranjene, ali isključivo na vlastiti trošak, nikakva potpora države. Ukoliko uspiju živjeti na osnovi svog zaposlenja dovoljan broj godina mogu tražiti državljanstvo, koje moraju odobriti uredi na osnovi pozitivnog glasanja osnovne političke jedinice mjesta stanovanja tj. susjedstva koje ih poznaje. Djeca su tako logično asimilirana. To je Švicarska.

JR
Jr48
17:38 18.08.2024.

Pa kad Europu vode oholi i zli političari koji kao da mrze domicilno europsko stanovništvo i natječu se tko će više biti servilniji prema tim likovima a posljedice tupavosti političkih elita ispaštanju obični građani.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije