Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
već četvrtu godinu

Sisak jedini grad u Hrvatskoj koji isplaćuje učenicima 'đački džeparac'

Sisak: Gradonačelnica posjetila učenike u Osnovnoj školi braća Ribar
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
08.04.2024.
u 16:18

Pravo na isplatu džeparca imaju učenice i učenici s prebivalištem na području Grada Siska koji u školskoj godini 2023./2024. pohađaju osnovnu ili srednju školu

Četvrtu godinu zaredom Sisak, kao jedini grad u Hrvatskoj, isplaćuje učenicima tzv. đački džeparac. Tako su danas učenici osnovnih i srednjih škola s prebivalištem na području Grada Siska počeli primati svojih 30 eura đačkog džeparca koje će im, kao i proteklih godina, isplatiti Grad Sisak. Ovaj jedinstveni  projekt u Hrvatskoj Grad Sisak uveo je 2021. godine, a džeparcem, kazuju u gradskoj upravi, Grad Sisak želi nagraditi učenice i učenike za njihov trud u školi i potaknuti ih da i dalje uče i razvijaju se i kroz slobodne aktivnosti.

U gradskim osnovnim školama učenički džeparac primit će 2961 učenik, a 1190 srednjoškolaca će svoj džeparac moći podići na gradskim blagajnama. Ukupno će tako ove godine 4.151 učenik dobiti svoj džeparac.

„Grad Sisak i ove godine će ti dati džeparac jer te želimo potaknuti u tvome školovanju i sretnom odrastanju u najljepšem gradu. Možeš ga potrošiti onako kako želiš i nadam se da će ti pomoći i da će te usrećiti“ – stoji u pismu koje učenik dobije uz svojih 30 eura.

POVEZANI ČLANAK:

Pravo na isplatu džeparca imaju učenice i učenici s prebivalištem na području Grada Siska koji u školskoj godini 2023./2024. pohađaju osnovnu ili srednju školu. Također će džeparac dobiti i svi učenici bez obzira na njihovo prebivalište, ukoliko pohađaju osnovne škole kojima je Grad Sisak osnivač, kao i svi srednjoškolski učenici i učenici koji imaju prebivalište na području Grada Siska, a pohađaju škole kojima Grad Sisak nije osnivač.

Džeparac će dobiti i korisnici Dječjeg doma, Sigurne kuće ili su smješteni u udomiteljskoj obitelji, bez obzira na prebivalište, a pohađaju sisačke osnovne škole. 

VIDEO Počinje izgradnja nove Gradske knjižnice u Zagrebu

Ključne riječi

Komentara 1

VJ
Veli Jože
05:46 10.04.2024.

Prvo gradska vlast povećala poreze na dohodak, pa sada dijele uskrsnice i djeci lizalice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije