poriče optužbe

Šišljagić poručio: Dokazat ću na sudu da je sve laž!

02.06.2010., Osijek - U HNK odrzana svecana sjednica Osjecko baranjske zupanije. Vladimir Sisljagic, Zlatko Maksimovic.
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
05.09.2015.
u 22:15


Maksimović, koji već ima presudu, navodno nije očekivao optužnicu

Dok mu se sudilo za primanje mita, bivši HDSSB-ovac Zlatko Maksimović žalio se, doznajemo, kako ga USKOK pokušava privoljeti da svjedoči protiv Vladimira Šišljagića, osječko-baranjskog župana i tadašnjeg čelnika stranke. Istražitelji su mu, tvrdio je Maksimović, navodno, nudili blažu kaznu ako ispriča kako se iz županijske blagajne izvlačio novac.

U kuloarima se još 2013. godine govorilo da se cijela priča oko Šišljagića počela plesti upravo nakon otvaranja istrage protiv Maksimovića i da je navodno upravo on usmjerio istražitelje u županov ured.

No unatoč tim pričama, Maksimović se nije nagodio s USKOK-om, poricao je optužbe da je uzeo 4000 eura mita kako bi zaposlio Danielu Thesz, tetu svoje supruge i suoptuženice Ane. U tom je postupku pravomoćno uvjetno osuđen na devet mjeseci zatvora uz rok kušnje od tri godine. Uvjetno je, na šest mjeseci zatvora, osuđena i njegova supruga.

Sada je Maksimović suoptužen zajedno sa Šišljagićem i Martinom Marolinom, a tereti ih se za malverzacije nepovratnim novcem za pomoć poduzetnicima. Šišljagić i Marolin terete se da su od poduzetnika tražili da im vrate na ruke i do 80 posto novčane pomoći, a činili su to sami ili posredstvom Maksimovića. Uzeli su tako, po optužnici, 122.000 kuna.

Šišljagić poriče optužbe, a iz HDSSB-a su i jučer ponovili kako nikakve ostavke ne dolaze u obzir jer vjeruju u njegovu nevinost. Ponovili su i kako im je čudno da je optužnica podignuta prije početka kampanje za parlamentarne izbore.

– Ne osjećam se krivim, nikada nikome nisam ukrao, a na sudu ću dokazati da sam nevin i da je sve ovo laž – poručio je Šišljagić.

Maksimović je, inače, bio istaknuti SDP-ovac, a kada je prešao u HDSSB, postao je i predsjednik županijske Skupštine. Šišljagićev je kolega liječnik iz KBC-a Osijek. Prema neslužbenim informacijama, jako se iznenadio kada je doznao da je "zaradio" još jednu optužnicu jer je, navodno, očekivao da će u ovoj priči biti samo svjedok. Znači li to da razmišlja o nagodbi s USKOK-om, za sada je teško reći.

>> Šišljagić: Nije mi lako, ali nikome ništa nisam ukrao

>> HDSSB: Šišljagićeva ostavka ne dolazi u obzir, dužnost župana obnašao je časno

Komentara 3

Avatar komentator.zgb
komentator.zgb
09:40 06.09.2015.

Neće ti biti teško dokazati nevinost jer naš USKOK niti pored vidljivih dokaza ne uspjeva ništa. Pogledajte samo namještene javne natječaje na koje se javlja Gradatin d.o.o

DU
Deleted user
23:45 05.09.2015.

po pjesmici zaključuješ da je bio kradezjac ... nisam kriv, namješteno, montirano, sve je bilo po zakonu... bla bla bla ...

OB
Objektivno...
08:03 06.09.2015.

Ja čuh da je Makso u Zagrebu pjevao pjesmicu protiv Šiška a da ga nitko nije ni tražio da ju pjeva...? Sada izokreće tekstkad pjesmica nije uspjela. Makso je sve samo ne naivan, a skočit voli više nego pojesti i popiti. Nije mi samo jasno (a možda i je) zašto se zimus toliko trpao uz Ivu Josipovića za vrijeme kampanje ako više nije SDPovac? A nije mi jasan ni njegov odnos sa jednim kolegom iz KBC koji nikako da posijedi!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije