u smjeru Japanskog mora

Sjevena Koreja ispalila tri balističke rakete

Sjeverna KOreja ispalila balističke rakete
Foto: Reuters
1/5
19.07.2016.
u 07:52

Pyongyang je još 11. srpnja zaprijetio "fizičkom akcijom" protiv proturaketnoga štita THAAD.

Sjeverna Koreja ispalila je tri balističke rakete u smjeru Japanskog mora, izvijestila je južnokorejska vojska, samo tjedan dana nakon što je Pyongyang zaprijetio da će "poduzeti fizičku akciju" protiv američkoga proturaketnog sustava u Južnoj Koreji. 

Rakete su lansirane rano u utorak iz zapadnoga grada Hwangjua u smjeru Japanskog mora, stoji u priopćenju južnokorejskoga glavnog vojnog stožera. 

Pretpostavlja se da je riječ o modificiranim zastarjelim sovjetskim raketama SCUD čiji je domet oko 600 km i vjeruje se da je lansiranje raketa reakcija na odluku Sjedinjenih Država i Južne Koreje o postavljanju naprednog raketnog sustava THAAD do kraja iduće godine, piše južnokorejska agencija Yonhap. 

Pyongyang je još 11. srpnja zaprijetio "fizičkom akcijom" protiv proturaketnoga štita THAAD. 

Sjedinjene Države jučer su najavile da će UN-u prijaviti akciju te izraziti zabrinutost zbog novih sjevernokorejskih raketnih pokusa s obzirom na to da krše rezolucije Vijeća sigurnosti. 

>>Sjeverna Koreja ponovno prijeti susjedima: 'Pretvorit ćemo vas u ogromnu buktinju i gomilu pepela'

>>Kim ne odustaje: Sjeverna Koreja ispalila raketu s podmornice

Komentara 4

UN
unbekant
12:09 19.07.2016.

Cuj ovo,"radi o mod....ruskim zastarjelim raketama scud",hehehe,ali niko ne smije ni s obicnom petardom da ovome kralju odgovori na ta njegova provociranja,jer sigurno nesto jace ima u arsenalu,dok svjet cuti i ne reaguje,treba imati mud....pa odgovoriti,jer bilo bih to zastrasuju ce za japan,i saveznike.

Avatar superhik74
superhik74
14:35 19.07.2016.

Toliko su velika "prijetnja" a istovremeno koriste modifikacije "zastarjele sovjetske rakete Scud". Zastarjeli ali istovremeno "prijetnja" najmodernijim i najsofisticiranijim I najnaprednijim tzv. proturaketnom sistemu. Isto tako "umiru od gladi" i navodno imaju GDP 20 puta manji od onog supersofisticirane Juzne Koreje (koja je jos potpomognuta od SAD) ali ovi svi zajedno naoruzani do zuba najmodernijim naoruzanjem, "umiru od straha" od "zastarjelih" i "polumrtvih od gladi" sjevernih korejaca. Ne znam koji je to "brojac kalorija i ispaljivanja raketa" (ali samo u Sjevernoj Koreji ili Iranu) koji u Langley-u izmislja ovu propaganda ali trebalo bi ga smjeniti jer je sam sebi kontradikcija. Pitanje je imaju li inteligentnijih propagandista jer ovo sto citamo je uvreda za zdav razum.

MI
Minka123
13:52 19.07.2016.

Svaka čast, care! Podrška Sjevernoj Koreji!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije