Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBILNA PONUDA

Kila mahuna košta isto kao 3 kg svinjske vratine? Omiljeno povrće stiglo na tržnice

Šibenik: Odli?na ponuda vo?a i povr?a na gradskoj tržnici
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/3
05.06.2024.
u 22:16

U Bjelovaru se još bolje moglo proći za 5 eura, u Čakovcu za šest, a najbolje su kupci prošli u Puli gdje je kila iznosila tek 3,5 eura

Unatoč ponudi voća i povrća na hrvatskim tržnicama koja je bila nešto obilnija proteklih tjedana nego što je to bilo prošle godine, cijene su i dalje relativno visoke. Kako navodi Danica.hr pogledom na tržnice u Hrvatskoj, najskuplje su se mahune mogle vidjeti u Splitu, Dubrovniku i Šibeniku.

One su na tim tržnicama iznosile čak 10 eura po kilogramu. Prošloga tjedna za taj isti iznos od 10 eura u Podravini se moglo kupiti skoro tri kilograma svinjske vratine s kostima. Nešto bolja situacija pak je bila zabilježena u Varaždinu, Zagrebu i Koprivnici, gdje je cijena mahuna iznosila 7 eura po kili.

U Bjelovaru se još bolje moglo proći za 5 eura, u Čakovcu za šest, a najbolje su kupci prošli u Puli gdje je kila iznosila tek 3,5 eura. 

Inače, prošle godine u istom tjednu na čak pola hrvatskih tržnica uopće u ponudi nije bilo mahuna. One su pak ove godine skočile za 17 posto u Koprivnici, a u Splitu čak 42 posto. S obzirom na to da se najviša cijena mogla prošle godine naći za 8 eura po kilogramu, a ove godine po 10, zaključak je da su mahune u prosjeku poskupjele za 25 posto.

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Stigle su prve trešnje, kupci se žale na cijene: 'Katastrofa, to je nedostižno za nas'

Ključne riječi

Komentara 6

SA
sanikol
08:17 06.06.2024.

Vjerovali ili ne, duboko smrznute mahuna su jednako vrijedne kao i ove zlatne. Netko će to možda i kupiti. "Uvijek je bilo budala i rata" je jedna divna pjesma.

EJ
ejStef
08:00 06.06.2024.

Veći standard, veće cijene. Uz to imamo veliku popularizaciju, u Njemačkoj čak i nametanje, vegetarijanstva i veganstva. To dvoje zajedno daju puno višu cijenu... Kako ćemo ići dalje, bit će sve gore, na kraju će se sve prodavati na komad, dok će se veći komadi prodavati na kriške. Ko npr. u Japanu gdje kupujete jabuku na komad, a lubenicu na kriške... Sve će biti ekološki, klimatski neutralno, superzdravo lijepo upakirano i s deklaracijom većom od samog komada i koštat će ko suho zlato.

ZA
zagabria3
08:27 06.06.2024.

Nije samo jasno kako hrvatski seljak sa puno manjim standrdom i troškovima prodaje skuplje nego njemački kolega koji ima sve skuplje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije