U VUKOVARU

Škoro: Vlada nacionalnog spasa da, ali u njoj bi Plenković bio ministar vanjskih poslova

Škoro u Vukovaru
Foto: Branimir Bradarić
1/3
19.06.2020.
u 19:24

-Takva Vlada bi mogla doći u obzir ali u njoj Andrej Plenković ne bi mogao biti predsjednik Vlade, možda ministar vanjskih poslova što sam mu već ponudio, rekao je Škoro.

U obilasku 5. izborne jedinice posljednja današnja lokacija predsjednika Domovinskog pokreta Miroslava Škore i njegovih suradnika bio je Vukovar gdje je Škoro okupljenima rekao kako birači nakon dugo vremena mogu glasati ZA, a ne PROTIV. Poručio je čelnicima najvećih hrvatskih stranaka, pri čemu nije nikoga imenovao, kako više neće moći provoditi organiziranu pljačku Hrvatske, da državu neće moći voditi kao do sada kao i da neće slušati zapovjedi iz Bruxellesa.

- Domovinski pokret želi vratiti hrvatskog čovjeka u ishodište svega, želimo u ishodište vratiti ljude koji su se zalagali za sve ono što Vukovar simbolizira, a to su sloboda, poštenje i istina, rekao je Škoro.

Dodao je kako je i on osobno glasovao za HDZ, Andreja Plenkovića i Kolindu Grabar-Kitarović ali i da to što rade ne valja te da će ih građani mijenjati 5. srpnja. Obraćajući se okupljenima u središtu Vukovara kazao je kako da se u posljednjih godinu dana naziva raznim imenima poput ustaše, pobjegulje, crnokošuljaša, tamburaša, pjevača i eksperimenta pa da su mu pokazali i srednji prst. Tu je spomenuo ponovno bivšu predsjednicu Grabar Kitarović rekavši kako je ona taj srednji prst trebala pokazati drugim ljudima i u drugim prigodama.

Još jednom je poručio kako se Hrvatska poslije 5. srpnja više neće crvenjeti zbog nikakve SDP-ove Vlade i Davora Bernardića ali niti radi Andreja Plenkovića i njegovih najbližih suradnika. Kazao je i kako nije za nove izbore jer je Hrvatska u teškoj gospodarskoj situaciji, grca i puca od problema ali i da ako se ne bude moglo naprijed da neće biti protiv novih izbora. Istakao je da nije za nikakve trgovine, trule kompromise i žetončiće koji bi vladali Hrvatskom. Zato nema ništa protiv nekakve moguće Vlade nacionalnog spasa ali bez onih koji su, kako je rekao, govorili da je UDBA pobila prema Hrvata na Bleiburgu.

-Takva Vlada bi mogla doći u obzir ali u njoj Andrej Plenković ne bi mogao biti predsjednik Vlade, možda ministar vanjskih poslova što sam mu već ponudio, rekao je Škoro.

Prisutnima se obratio i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava koji je kao neovisni vijećnik nositelj liste Domovinskog pokreta u 5. izbornoj jedinici. Penava je još jednom ponovio iz kojih razloga je zajedno sa ostalim vijećnicima napustio HDZ.

-Tražili smo da se poštuje život kao i da se postupak popisa stanovništva provede kako je to metodološki ispravno. Međutim, nisu nas čuli i SDSS i Milorad Pupovac su bili važniji nego Vukovar. Ukazivali smo i na snagu Vukovara prije Domovinskog rata, broj stanovnika, BDP i kada smo dovodili svjetske investitore A klase, poput Darka Pervana, nije bilo dovoljno hrabrosti i prevladali su interesi lobija i mafije. To su razlozi zašto smo izašli van i zašto smo tu, istakao je Penava.

Dodao je i kako su Plenkoviću SDSS i Pupovac bili važniji od silovanih žena, posječenih vratova i drugih zločina za koje počinitelji nisu odgovorili. Kazao je i kako su Pupovac i SDSS Plenkoviću bili važniji od običnog maloga čovjeka koji je često bio sam na braniku dok su drugi bili daleko na sigurnom.

Komentara 4

MO
mali_od_lekarke
19:38 19.06.2020.

Plenković - ministar vanjskih poslova, Pupovac - ministar unutarnjih poslova, Frljić - ministar kulture, kapetan Dragan - ministar obrane, Škaričić - ministar zdravstva, Josipa Rimac- ministrica za poticaje

AM
Ante_Matic
08:16 20.06.2020.

Ako ne osvojiš većinu, trebaš ucjeniti vladajuće da usvoje novi izborni zakon. Nakon toga više neće biti poslušnika HDZSDP.

JZ
Jedan_Zagrepčanec
19:57 19.06.2020.

Dakle, nikako da naučite: ako dajemo glas vama znači da smo protiv SDP-HDZ skupine i Pupovca. Ako koalirate s njima izdali ste povjerenje svojih birača. I još kad najavljujete da biste ljude iz ove garniture ostavili u Vladi... Dakle, nemamm što tražiti na izborima dok se ne pojavi treća opcija jer očito i dalje imamo one dvije stare s novopridruženim članovima. Zbogom, gospodo. Isto tako misli priličan broj ljudi koje poznajem, a koji su vam mislili dati glas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije