POŽARI

Slavonci spaljuju suhu travu, vatru im gase vatrogasci

pozar
Dragutin Šantoši / Večernji list
04.03.2012.
u 11:36

Zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasci su zaustavili širenje požara u Voćinu, Sedlarici i Virovitici

Virovitica - Povećane temperature zraka prosušile su polja i dvorišta, pa su brojni Slavonci iskoristili vikend za uređivanje svojih površina. Iako zakonski propisi određuju da pri spaljivanju korova građani trebaju poduzeti potrebne mjere zaštite to se rijetko kada čini. Tek kada vatra izbjegne nadzoru i zaprijeti susjednim imanjima ili gospodarskim objektima građani  u pomoć pozivaju vatrogasce. U subotu su u gašenju požara suhe trave u poljima sudjelovali voćinski vatrogasci i njihovi kolege u Sedlarici a vatrogasci u Virovitici gasili su požar na dvorišnom objektu. U ovim požarima nije nastala veća materijalna šteta jer su vatrogasci stigli na vrijeme,  zaustavili su širenje požara i sanirali požarišta.

Ključne riječi

Komentara 2

VE
Vexans
12:23 04.03.2012.

Slavonci spaljuju travu,korov...Bože pomozi !Pa dokle će tako ,nek to stavljaju u kompost..gnojivo je skupo! Eh vi Slavonci..malo mljekari uprežu policiju,sad seljaci vatrogasce,..ma ljudi smirite se..ojte na misu!

FR
franjofinanc
08:48 05.03.2012.

Dragi moji Hrvati, pa zar ste svojim načinom \"kmetovanja\" još uvijek u 18 stoljeću?? Paljenjem trave zagađujete zrak i trujete sami sebe,... pa zar doista niste vidjeli i neznate da paljenje trave nitko više u evropi ne radi???!!! paljenje jee zabranjeno u svim državama EU. Kazne su nevjerovatno visoke i čim bi se počelo negdje dimiti, dođu vatrogasci pa i oni onda šalju račun vlasniku polja... ! Vozim se sa strancima po Hrvatskoj i dimi se na sve strane a oni neče ni da stanemo na kavu u nekom restoranu jer \"vonjaju\" smrad od paljevine...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije