Više od 250 slavonskih sarmi i oko 150 porcija šokačkog gulaša pripremili su Domagoj Dalić i njegove kuharice za humanitarnu akciju kojom su u posljednjem ovogodišnjem, blagdanskom tjednu željeli počastiti Zadrane slabijeg imovnog stanja, ali i sve ljude dobre volje, jer, kažu, vrata njihova mini restorana otvorena su svima.
– U medijima stalno gledamo kako se troši, kako ljudi opsjedaju šoping-centre pa smo mi odlučili napraviti nešto za one koji nemaju i koji sigurno ovih blagdana nisu kročili ni u jedan trgovački centar – kaže Domagoj Dalić, Osječanin s privremenom adresom u Zadru, vlasnik restorana brze prehrane Hopa klopa, koji je sa sponzorima, mesnicom Lukin i pekarnicom Dalmatino, pripremio stotinu obroka i jučer ih darovao svojim sugrađanima.
Iako je akcija bila najavljena za 11 sati, prvi su gosti došli već prije deset.
– Nismo provjeravali njihov socijalni status, rekli su da rade u jednoj zadarskoj firmi, ali da neredovito dobivaju plaću pa su došli na besplatnu marendu. Ma neka se ljudi najedu, blagdansko je vrijeme – kaže Domagoj i dodaje da se nada kako neki ipak neće zlorabiti ovu akciju pokazujući siromaštvo duha.
Iz drugog dijela grada po porciju sarme došla je gospođa Sonja, umirovljenica.
– Suprug i ja zapravo smo došli po ručak za našu nepokretnu susjedu koja živi na petom katu i koja je po nama za gospodina Domagoja poslala pismo zahvale. I inače joj pomažemo, ali sada ćemo se i mi počastiti – kaže.
A po darovani ručak došla je i Zagrepčanka Antonija Dujković, koja zbog bolesti privremeno živi kod nećakinje u Zadru. Za akciju nije znala, ali kad je krenula u šetnju, vidjela je gužvu pred restoranom pa je svratila po sarmu koja će joj danas dobro doći.
Organizatori akcije zadovoljni su odzivom, a ako hrane ostane, darovat će je zadarskoj pučkoj kuhinji jer je vrijeme nažalost takvo da mnogi nemaju što jesti.
Slavonci Zadranima darovali stotinu ručkova
Napravljeno je više od 250 slavonskih sarmi i oko 150 porcija šokačkog gulaša koji su posluženi osobama slabijeg imovinskog stanja
Još nema komentara
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.