Ukinuta presuda

Sloković: Postupak protiv Sanadera započeo je zbog borbe između njega i Jadranke Kosor

Jadranka Sloković
Foto: Boris Ščitar/PIXSELL
02.10.2015.
u 07:27

Sloković tvrdi da je cijeli postupak protiv Sanadera započeo isključivo zbog političkog neslaganja i borbe između Sanadera i Jadranke Kosor

Nakon što je Vrhovni sud jučer ukinuo nepravomoćnu presudu u slučaju Fimi media, Jadranka Sloković, odvjetnica Ive Sanadera sinoć je u Otvorenom HTV-a rekla da, iako još nisu dobili odluku s obrazloženjem razloga ukidanja presude, zna se da je ona ukinuta zbog bitnih povreda kaznenog postupka i teških povreda prava na pravično suđenje – što je odvjetnički tim dugo isticao.

Nisu imali mogućnost ispitati svjedoke optužbe, na potpuno krivi način je utvrđivan nesrazmjer Sanaderove imovine, a iskazi svjedoka prilagođavali su se iskazima suoptuženika; istaknula je Sloković.

Sloković tvrdi da je cijeli postupak protiv Sanadera započeo isključivo zbog političkog neslaganja i borbe između Sanadera i Jadranke Kosor kao njegove nasljednice koja se u jednom trenutku osjetila ugroženom od mogućnosti njegova vraćanja na političku scenu i inicirala ovaj postupak. Kosor je, prema dokumentu Ravnateljstva policije akcija Juda imala kontakte sa svjedocima te ih slala tadašnjem državnom odvjetniku Mladenu Bajiću – što je opasna sprega medija, DORH-a i najviše izvršne vlasti – rekla je Sloković. Odvjetnica misli da se kroz medije i rad DORH-a sustavno tijekom pet godina pokušavala gurati teza o korumpiranosti sustava i Sanadera. Kazneni postupak se sveo na naklapanja nekoliko ljudi, bez materijalnih dokaza – istaknula je Sloković.

U emisiju se uključila i bivša premijerka Jadranka Kosor te tu tezu proglasila bezobrazlukom, tragikomedijom i tezom na staklenim nogama. Kosor je rekla da nije usmjeravala svjedoke, što dokazuje i to da su neki od njih bili u unutarstranačkoj borbi protiv nje. Spomenula je i tadašnjeg ministra policije Tomislava Karamarka, koji je zajedno s DORH-om tada bio na čelu lanca represivnog aparata koji istražuje i podiže optužnice.

Glavni odvjetnik HDZ-a Vladimir Terešak je uvjeren da će ova presuda pozitivno utjecati na biračko tijelo te da će HDZ-u donijeti nekoliko posto više glasova. – Ovo je pokazalo da je ovo montirani politički proces i progon HDZ-a – rekao je Terešak. HDZ je od suda tražio da se presuda ukine i vrati na ponovno suđenje pod potpuno izmijenjeno vijeće.

>> Vrhovni sud ukinuo nepravomoćnu presudu, Sanader izlazi čim uplati jamčevinu od 12,4 milijuna kuna

>> Čedo Prodanović: Sanader ima određene prijatelje koji su spremni za njega jamčiti

Komentara 76

PO
Polikarp
08:49 02.10.2015.

"Kud Ivo tud i ja" - sada bi trebala proći Sanaderov četvrerogodišnji remetinečki tretman i objasniti kako je sudjelovala u montiranom političkom procesu.

SH
srce_hrvatsko
08:32 02.10.2015.

Kao hrvatski domoljub i branitelj,nisam za neoliberalnog detuđmanizatora Sanadera,čiji je mentor bio drug Steva-Patria, i koji je pao u udbašku zamku i time skoro pa uništio cijeli državotvorni HDZ,a posredno i kredibilitet Domovinskog rata,pa i samu hrvatsku državu. Međutim,ova vrsna odvjetnica i prava dama je sasvim u pravu. U pitanju je od samog početka bila udbasko-kosovska zavjera. Bilo je predivno gledati je kad je 'razmontiravala' druga novinara iz VL,koji je u maniri 'pa to svi znaju' pokusao izvrgnuti ruglu cijeli naš pravosudni sustav,s Vrhovnim sudom na čelu.

Avatar Retardo
Retardo
07:44 02.10.2015.

Sad se Jaca Kosor sigurno do daske us..la, a poznavajući njen truli karakter sad će potražiti utočište kod prvog koji će u njoj vidjeti kakvu predizbornu priliku...dakle, kod ludog Zoke kukurikaša. Nego, kako nam je humana i tankoćutna Jaca, jel primila koju izbjegličku familiju u onaj stan koji je maznula braći Drobac?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije