Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Mi heteroseksualci stvaramo budućnost'

Slovačka ministrica okrivila LGBTQ+ zajednicu za pad nataliteta: 'Europa izumire, djeca se ne rađaju'

Foto: Pixabay
1/3
05.07.2024.
u 10:44

Tek dvije godine ranije, ubojstvo dvojice muškaraca ispred gej bara u Bratislavi potreslo je Slovačku, a prava seksualnih manjina pod dodatnim su pritiskom otkako je lani na vlast došla ljevičarsko-populistička vlada premijera Roberta Fica

Slovačka ministrica kulture, Martina Šimkovičová, je u intervjuu za slovački tabloid okrivila LGBTQ+ zajednicu za pad nataliteta u Europi. "Mi heteroseksualci stvaramo budućnost jer radimo bebe. Europa izumire, djeca se ne rađaju zbog prevelikog broja LGBTQ+ ljudi. A čudno je da se to događa baš s bijelom rasom" izjavila je za Topsky.sk.

Naime, još u siječnju je najavila kako će ministarstvo kulture prestati financirati LGBTQ+ projekte kako bi se sve "vratilo u normalu", piše Politico. Cijelu kontroverzu ministrice je prokomentirao i direktor Instituta za ljudska prava sa sjedištem u Bratislavi, Peter Weisenbacher. "Podršci rasizmu i antisemitizmu nema mjesta u Europi u 2024. Znamo kamo su takve tendencije vodile u prošlosti. Pozivamo ministricu Šimkovičovu da odmah podnese ostavku" izjavio je Weisenbacher.

Tek dvije godine ranije, ubojstvo dvojice muškaraca ispred gej bara u Bratislavi potreslo je Slovačku, a prava seksualnih manjina pod dodatnim su pritiskom otkako je lani na vlast došla ljevičarsko-populistička vlada premijera Roberta Fica. Podsjetimo, Fico je posvajanje djece od strane istospolnih parova nazvao "perverzijom" te je provocirao oporbenog čelnika Michala Šimečku, rekavši mu da se "odluči hoće li danas biti dječak, djevojčica ili helikopter".

POVEZANI ČLANCI:

Martina Šimkovičová vodila je vijesti za komercijalnu postaju TV Markíza, gdje je dobila otkaz 2015. godine jer je na društvenim mrežama dijelila sadržaj protiv migranata, a kasnije se pridružila dezinformativnom kanalu TV Slovan, gdje je širila teorije zavjere. Andrej Danko, potpredsjednik slovačkog parlamenta i predstavnik krajnje desnog mlađeg koalicijskog partnera Slovačke nacionalne stranke, rekao je u nedjelju da ministarstvo kulture više neće financirati filmove s "temama koje prelaze moralne i etičke granice, što uključuje i LGBTQ+".

>> VIDEO Talijani pozvali stanovnike na evakuaciju: Lava i pepeo izlili su se iz vulkana u more

Komentara 14

RE
RevizorNovinarstva
10:46 05.07.2024.

Ministrica nije ništa lažno izrekla. Samo slijepci to ne vide

AR
arwin
11:42 05.07.2024.

Sve je krenulo po zlu kad su različiti marginalci i frikovi u ime političke korektnosti i sažaljenja dobili od većine pravo da javno propagiraju svoje defekte. Cijelo društvo je postepeno skrenulo u jalovost, defetizam, hedonizam, nemoral i blud.

UK
ukrajina
11:13 05.07.2024.

Žena je 100 % u pravu !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije