PRIVREMENA SUSPENZIJA SCHENGENA

Slovenci: Nema gužvi zbog kontrola na granici, ima zbog naplate cestarina u Hrvatskoj

08.08.2024.
u 16:00

Kolone kod bivšeg graničnog prijelaza Macelj posebno nastaju zbog cestarine na relaciji autoceste Ptuj – Krapina, kaže slovenska policija

Komentara 2

Avatar Blokiran
Blokiran
17:41 08.08.2024.

Sto ne pripreme tocan iznos, ici ce brze :P

UM
Umjereni
10:51 09.08.2024.

Ni u vrijeme kand nismo bili u šengenu, nisu nastajale posebne gužve na granici jer su Slovenci za razliku od naših papana uvijek znali priječi na selektivnu provjeru. Više nego jednom sam vidio na vlastite oči kako Slovenci odmahuju automobilima da samo prođu kroz njihov prijelaz na izlasku iz Slo. Naravno da je problem u naplatnim kućicama koje su genijalci svaki puta nagurali na sto metara od graničnog prijelaza. O nesposobnosti vlade kojoj treba 10 godina da provede natječaj za odabir novog modela naplate da i ne govorim. Na slovenskoj se granici zna red, uvijek se pale i aktualiziraju signali, zeleno znači da je traka otvorena, crveno da je zatvorena. I provjera je uvijek sa suvozačeve strane. Na našim prijelazima niti radi signalizacija kako treba, a onda još otvore kućice tako da se moram saginjati i pružati dokumente kroz suvozačev prozor.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije