sindikati odlučili

Sloveniji prijeti opći štrajk zbog smanjenja plaća

\'unu...zgb...21.01.2005. janez jansa-premijer republike slovenije snimio:boris scitar\'
Boris Ščitar/PIXSELL
09.04.2012.
u 22:24

Sve dok ne stupe u prosvjed, sindikalni predstavnici voljni su pregovarati s vladom i pronaći kompromisno rješenje.

Ako vlada slovenskog premijera Janeza Janše ne odustane od najavljenog rezanja plaća od 10 posto, oko 80.000 radnika iz javnog sektora stupit će u opći štrajk, piše Delo.

Preko 20 sindikata, među kojima su i sindikati socijalne sigurnosti, zdravstva, vojske, školstva i pravosuđa, ogorčeni su rebalansom proračuna koji je vlada donijela prošlog četvrtka i za koji nije tražila njihov pristanak. Sindikatima nije preostalo drugo negoli najava općeg štrajka koji bi se trebao održati u srijedu.

Sve dok ne stupe u prosvjed, sindikalni predstavnici voljni su pregovarati s vladom i pronaći kompromisno rješenje.

Komentara 9

DO
Dodatak
23:16 09.04.2012.

Janši slijede prosvijedi u Sloveniji? Nema frke, sad će krenuti prekogranične provokacije kao u stara loša vremena Janšetine vlasti. Ima li partnera u Hr kao što je bio Salamander?

BR
BratCroat
06:30 10.04.2012.

@Dodatak Rvacka je okupirala slovensku Istru i onda protivljenje Slovenaca smatraš za provokacije?

OB
-obrisani-
22:33 09.04.2012.

Preko 20 sindikata, među kojima su i sindikati socijalne sigurnosti, zdravstva, vojske, školstva i pravosuđa, ogorčeni su rebalansom proračuna koji je vlada donijela prošlog četvrtka i za koji nije tražila njihov pristanak. >>> Stezite opasac Slovenci ( i Hrvati) .....zaa eksponencijalne kamate lihvarskim banksterima mora biti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije