rođena nakon 3 mjeseca

Složena operacija na kralježnici bebe izvedena dok je još bila u maternici

Ilustracija
Pixabay
08.05.2021.
u 15:09

Tim od oko 25 stručnjaka izveo je složenu operaciju popravka leđne moždine bebe

Nakon šest neuspjelih umjetnih oplodnji, Helena iz Velike Britanije gotovo je potpuno izgubila nadu da će uspjeti zatrudnjeti po drugi put, no uspjela je iz sedmog pokušaja. Sve je bilo dobro dok u 20. tjednu trudnoće nije otkriveno kako njezina kći ima rascjep kralježnice. Liječnici su joj rekli kako će dijete vjerojatno biti paralizirano i trebati cjevčicu za odvodnju tekućine iz mozga, no dijete su uspjeli operirati dok je još uvijek bilo u maternici.  

- Bila sam izvan sebe kad su mi rekli sve moguće ishode i nisam mogla prestati plakati, prisjeća se Helena trenutka kada je tek saznala za poteškoće. Kroz nekoliko je dana saznala da ispunjava uvjete za operativni zahvat te je otputovala u specijalnu bolnicu u Belgiji, piše BBC.  

Tim od oko 25 stručnjaka izveo je složenu operaciju popravka leđne moždine njezine bebe. - Znala sam da će kvaliteta njezina života biti jako drugačija ako ne odem na operaciju, ustvrdila je Helena. 

Profesorica Anna David objasnila je kako je, od kada se operacija može obaviti u maternici, rizik od oštećenja kralježnice znatno manji. 

- To povećava šanse da dijete može hodati te imati veću kontrolu nad mokraćnim mjehurom i crijevima, kazala je. 

Helena je rodila djevojčicu Milu tri mjeseca nakon operacije. Mila još uvijek ima malo tekućine u mozgu, no pokazuje znakove dobrog razvoja. 

- Može pomicati noge i osjeća nožne prste što je apsolutno nevjerojatno, rekla je Helena. 

VIDEO Cijepljenje turističkih djelatnika

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije