Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZA REŠETAKA

Slučaj koji je potresao BiH: Pregazio liječnice na zebri, sud mu produžio pritvor

Zagreb: Pješački prijelaz
Marko Lukunic/PIXSELL
29.08.2023.
u 14:01

Zbog opasnosti da bi, kako je obrazloženo, njegovim boravkom na slobodi moglo doći do uznemirenja javnosti, vozač Armin Berberović (27) ostaje u pritvoru iduća tri mjeseca

Mlada liječnica Azra Spahić s dvjema je prijateljicama koračala preko pješačkog prijelaza kada je na njih Mercedesom naletio Armin Berberović (27). Azra je na mjestu preminula, i to devet dana prije svog 25. rođendana, dok su dvije djevojke ozlijeđene. Jedna od njih, dr. Alma Suljić (26), izgubla je bitku za život nekoliko tjedana kasnije.

Strašna se nesreća dogodila 26. svibnja u 23.30 sati u sarajevskoj četvrti Marijin Dvor. Berberović je u kobnom trenutku bio pod utjecajem alkohola, vozio je neprilagođenom brzinom i, što posebno užasava, nije nikada ni položio vozački ispit.

Kantonalni sud u Sarajevu usvojio je upravo prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo te produžio pritvor Arminu Berberoviću za iduća tri mjeseca, prenosi Dnevni avaz. Iza rešetaka ostaje, kako je obrazloženo, zbog opasnosti da bi njegovim boravkom na slobodi moglo doći do uznemirenja javnosti. Pritvor mu može trajati do 24. studenog ili do nove sudske odluke. 

POVEZANI ČLANCI:

Azra Spahić rođena je u Bihaću, a stradala je u Sarajevu, gdje je završila Medicinski fakultet i potom se zaposlila u Domu zdravlja. Njezina prijateljica i kolegica dr. Alma Suljić radila je u Domu zdravlja Zenica, u Službi za zdravstvenu zaštitu djece.

Pogibija liječnice Azre Spahić i stradavanje još dviju djevojaka izazvali su ogorčenje građana diljem BiH koje su pokazali i izlaskom na ulice netom nakon tragedije, i to s porukom koja ledi krv u žilama: "To su mogla biti i vaša djeca". Naime, ova je tragedija oživjela bolne rane i sjećanje na Selmu Agić i Editu Malkoč koje su stradala na pješačkom prelazu u blizini Filozofskog fakulteta u Sarajevu, u listopadu 2016. Na njih je automobilom naletio Sanjin Sejfić - vozio je gotovo 105 kilometara na sat, prošao kroz crveno svjetlo na semaforu, udario u dvije studentice i potom pobjegao s mjesta nesreće. Osuđen je na 16 i pol godina zatvora.

Grad Sarajevo će podići spomen-ploču liječnicama Azri Spahić i Almi Suljić na mjestu njihova stradanja na Marijin Dvoru.

>> VIDEO Strava u Dugom Selu: U eksploziji poginule dvije osobe, treća teško ozlijeđena

Ključne riječi

Komentara 1

OL
olujasviholuja
14:36 29.08.2023.

Treba brzu vožnju 50 km i vise od dopuštenog tretirati kao pokušaj ubojstva i tako suditi, i kad se ništa nedogodi ,a vozio si se brzo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije