PUŠTEN UZ JAMČEVINU

Slučaj šokirao Australiju: Pronašao djecu da se kupaju u njegovom bazenu, zavezao im ruke

Ilustracija
Rafael Ben-Ari/Chameleons Eye
06.03.2024.
u 14:51

Snimka koja se široko dijeli na internetu prikazuje dvoje domorodačke djece na kolnom prilazu, dok promatrači pozivaju čovjeka, koji je bijelac, da ih pusti.

Muškarac iz zapadne Australije optužen je za teški napad nakon što je navodno zavezao i zatočio djecu koja su se kupala u bazenu na njegovom praznom imanju. Muškarac je vezao ruke šestogodišnjoj djevojčici i jednom dječaku dok je drugi dječak uspio pobjeći. Dječaci su stari sedam i osam godina, a pojavila se i snimka koja je sve zgrozila.

Vlasti su rekle da ih je 45-godišnji muškarac nazvao u ponedjeljak kako bi prijavio incident u Broomeu, oko 2000 km (1200 milja) sjeverno od Pertha, rekavši im da je pronašao djecu u bazenu. Policajci su stigli kako bi vidjeli dvoje djece 'fizički vezane' plastičnim vezicama, a kasnije su pronašli najstarijeg dječaka koji je pobjegao s mjesta događaja.

Snimka koja se široko dijeli na internetu prikazuje dvoje domorodačke djece na kolnom prilazu, dok promatrači pozivaju čovjeka, koji je bijelac, da ih pusti. Bolničari su pregledali dvoje djece na mjestu događaja i ona su ubrzo puštena svojim obiteljima.

VEZANI ČLANCI

Policija je rekla da 'sila korištena za obuzdavanje' troje djece 'nije bila proporcionalna' s obzirom na njihovu dob i ranjivost. Državna povjerenica za djecu, Jacqueline McGowan-Jones, rekla je da je uznemirena snimkom.

- Čini se da su to vrlo mlada i mala djeca. Čini se da su prilično uplašeni u ovim okolnostima. On je prilično velik čovjek. I čini se da su vrlo nervozni - rekla je Jacqueline McGowan-Jones za Australian Broadcasting Corporation u utorak. Dodala je kako djeca te dobi ne razumiju uzroke i posljedice te da je to 'zakonski poznato'. Muškarcu je odobrena jamčevina i trebao bi se pojaviti pred prekršajnim sudom u Broomeu 25. ožujka.  

FOTOGALERIJA Na Sljemenu je održano natjecanje u snowboardu, vratolomija nije nedostajalo

Ilustracija
1/46
Ključne riječi

Komentara 6

ZI
ziva___istina
15:55 06.03.2024.

Treba kaznit i njega i roditelje od djece, u suprotnom to ce biti poruka i ostalima da slobodno na tudjoj privatnoj zemlji mogu da rade sto im je volja.

FR
frane19
12:19 07.03.2024.

Zanima me kakva bi bila reakcija domorodaca da im bijelac upadne u kuću?

DU
Deleted user
18:47 06.03.2024.

to je sloboda i demokracija, pa zar nije prije nekoliko mjeseci bio rerendum da starosjediocima dadu građanska prava. Na žalost nije prošao. Anglosaksonski pogled na svijet tj Hrvatski uzor kojemu teže nači vrli političari pod vodstvom HDZea

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije