NEUČINKOVITE ISTRAGE

Smjene u Zadarskoj policijskoj upravi?

26.02.2006.
u 21:00

Načelnik PU zadarske Anton Dražina navodno će napraviti novi raspored načelnika policijskih odjela i postaja na zadarskom području. Blaži je to naziv za smjene, a nagađa se da je odluka o njima donesena nakon što je nedavno zapaljen automobil inspektoru za droge Nediljku Bubnjaru. Tu je i podmetanje eksploziva pod automobil predsjednika zadarskog HSP-a i dožupana Danijela Kotlara.

U subotu su pak izbušene gume i ispisane prijeteće poruke na automobilu u vlasništvu tvrtke Zvonimira Nižića Grofa, vlasnika najatraktivnijih gradskih poslovnih prostora, kojem je prije više mjeseci zapaljen i drugi skupi automobil. Vozila su zapaljena ili eksplozivom dignuta u zrak posljednjih godina i pjevaču Davoru Pekoti, direktoru Zadarfesta Oliveru Joviću, prebjegu u HDZ Renati Peroš, novinaru Ivici Marijačiću i još nekolicini Zadrana, a zajedničko im je to što počinitelji nikada nisu pronađeni. Zadarska policija nije pronašala ni ubojice Dušana Vidića i Slavice Medanić.

Kada se tome pridoda da se prije nekoliko noći u jednoj od najvećih četvrti, Voštarnici, dogodio i obračun u kojem su na zaprepaštenje Zadrana ispucani čitavi šaržeri automatskog oružja i pištolja, jasno je da su građani prestrašeni i da se s pravom nadaju boljoj reakciji policije.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije