Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
4,7 PO RICHTERU

Snažan potres ponovno pogodio BiH i Crnu Goru: Osjetio se i u Hrvatskoj

03.04.2024.
u 12:48

Epicentar je ponovno bio između BiH i Crne Gore, između Bileće i Nikšića.

Jači potres ponovno je pogodio Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru, ovoga puta u srijedu u 12:40. Potres je, prema prvim podacima EMSC-a, bio 4,7 po Richteru. Epicentar je ponovno bio između BiH i Crne Gore, između Bileće i Nikšića. Za sada nema informacija o eventualnoj šteti.

Na stranici EMSC-a javljaju se deseci građana koji su osjetili novo podrhtavanje tla. "Sarajevo, fino zadrmalo", "Lagano podrhtavanje nekoliko sekundi", "Dubrovnik, zatreslo dobro", neki su od komentara.

Da podsjetimo, jak potres, jačine 4,3 po Richteru, pogodio je Crnu Goru i u utorak. Potres se dogodio u 21:07, a epicentar mu je bio 30 kilometara sjeverozapadno od Nikšića, odnosno 75 kilometara od Podgorice. EMSC je početno objavio kako je potres bio jačine 4,4 po Richteru, međutim onda je smanjio na 4,3. 

Seizmološki centar u Crnoj Gori objavio je naknadno službenu potvrdu potresa i kartu žarišta. "Jačina ovog potresa u hipocentru iznosila je 4,3 jedinice po Richteru, što odgovara epicentralnom intenzitetu od V-VI stupnjeva Mercallijeve ljestvice. Epicentar ovog potresa bio je na dubini od 13 kilometara", napisali su. 

VEZANI ČLANCI:

Nažalost, iznimno snažan potres, jačine 7,2 stupnja po Richteru, u srijedu je pogodio i i istočnu obalu Tajvana. To je najjači potres koji je udario na Tajvanu u posljednjih 25 godina. Epicentar potresa bio je oko 18 kilometara udaljen od turističkog grada Hualien. Prema posljednjim podacima, devetero ljudi je poginulo, najmanje 130 je zarobljeno, a više od 880 ozlijeđeno. Više od 100 zgrada je oštećeno ili djelomično srušeno

Nakon potresa uslijedili su snažni naknadni potresi, uključujući potres magnitude 6,5. U sljedećim danima očekuju se višestruki naknadni potresi jačine do 7 stupnjeva. Tajvan, Japan i Filipini poništili su upozorenja na tsunami izdana nakon potresa.

VIDEO Komadi stijene otoka Guishan padaju u more nakon potresa u Tajvanu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije