OŠTEĆEN MJESNI DOM

Snažno nevrijeme poharalo Općinu Hercegovac: Vjetar čupao krovove, oštećeno stotinjak objekata

Oblaci iznad Zagreba
Mia Slafhauzer/PIXSELL, ilustracija
14.08.2024.
u 15:43

U suradnji s Općinom Hercegovac utvrdit će se se jesu li ostvareni preduvjeti da se proglasi elementarna nepogoda na području Općine Hercegovac, dodao je bjelovarsko-bilogorski župan

Olujno nevrijeme zahvatilo je protekle noći Općinu Hercegovac, nanijevši veliku štetu na više od stotinu kuća i gospodarskih objekata, a to su područje u srijedu obišli župan Marko Marušić i načelnik Boro Bašljan kako bi vidjeli razmjere štete vezano za proglašenje elementarne nepogode.

Najviše je stradao Mjesni dom u Palešniku, čiji je krov oštećen i bačen na obližnju crkvu i mrtvačnicu, a urušen je i viseći stop u dvorani. Unatoč velikim materijalnim štetama, srećom nitko nije ozlijeđen, s obzirom da je riječ o domu čiji se prostor često iznajmljuje, no ovoga puta bio je prazan. Prema procjenama načelnika Bašljana, oštećeno je stotinjak obiteljskih kuća i gospodarskih objekata, a vatrogasci su od ranog jutra na terenu i saniraju oštećenja.

„Na žalost, svjedočimo velikim klimatskim promjenama gdje nakon ekstremnih vrućina dolazi veliko nevrijeme. Iako je stradalo dosta obiteljskih objekata i mjesni dom, najbitnije je da nije nastradao nitko od ljudi. Zahvaljujem vatrogascima koji su od ranog jutra na terenu, a uglavnom je riječ o zamjeni crijepa na krovištima”, istaknuo je župan Marušić.

U suradnji s Općinom Hercegovac utvrdit će se se jesu li ostvareni preduvjeti da se proglasi elementarna nepogoda na području Općine Hercegovac, dodao je bjelovarsko-bilogorski župan.

VIDEO Nasukana jedrilica nakon oluje u Zadru

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije