Prevrtljivo vrijeme

Snijeg stiže u četvrtak, a temperature 'sitno' u plusu

snijeg u zagrebu (1)
Marko Lukunić/PIXSELL
10.03.2013.
u 19:56

Temperatura će u srijedu pasti jer će vjetrovi okrenuti na sjeverne smjerove. Živa u termometru u petak će rijetko gdje prelaziti dva ili tri stupnja.

Zimske kapute još ne smijemo spremiti u ormar. Nakon pravih proljetnih temperatura, koje će se do utorka na kopnu kretati između 12 i 18 Celzijevih stupnjeva, slijede zahladnjenje i snijeg.

– Temperatura će u srijedu pasti jer će vjetrovi okrenuti na sjeverne smjerove – objašnjava Nebojša Subanović iz agencije Meteo-info. Živa u termometru u petak će, tako, rijetko gdje prelaziti dva ili tri stupnja. Na zapadu će biti nešto hladnije nego na istoku zemlje.

Nebo će prekrivati oblaci, a vrijeme će biti promjenjivo uz povremenu kišu. Snijeg stiže u četvrtak popodne i u noći s četvrtka na petak, kako u Gorski kotar i više predjele tako ponegdje i u nizine. Pošteđena pahulja neće biti, prognozira se, ni Slavonija.

– No, neće to biti količine snijega koje bi nas trebale zabrinjavati – dodaje naš sugovornik.

Promjenjivo i oblačno s povremenom kišom bit će do četvrtka i na Jadranu. Temperature će se kretati između 13 i 17 Celzijevih stupnjeva, a u petak i na obali slijedi zahladnjenje.

– Tipično je ovo rano proljeće, kada imamo prevrtljivo vrijeme, sa suncem, ali i kišom, pa čak i snijegom – zaključuje Subanović.

>> Ne spremajte zimske kapute: Idući tjedan ponovno snijeg!

Komentara 3

BA
baniček
20:19 10.03.2013.

ne znam šta bi se tu trebalo komentirati???????

OB
-obrisani-
20:42 10.03.2013.

Zadnji trzaji zime kojoj hvala jer nije povećala račune za preskupo grijanje!

OB
-obrisani-
20:47 10.03.2013.

Jos uvijek je Zima... Kod na sje jucer napadalo 15 cm snijega ,a kazu bit ce ga jos ... Ma nek ga bude ,Zima je ,Zima Zima e pa sta je ak je Zima nije Lav ...itd..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije