PRVI PUT nakon zatočeništva

Snimka od par minuta koju dijele milijuni: Trenutak kad su zatočenici Azova ugledali svoje supruge i djecu

Commanders of defenders of the Azovstal Iron and Steel Works in Mariupol meet their families in Turkey
Foto: Ukrainian Presidential Press Ser
1/4
05.10.2022.
u 10:48

Bio je to uistinu dirljiv susret dojučerašnjih zatočenika s djecom i suprugama, čemu je mogao posvjedočiti svatko onaj tko je kliknuo na video koji danas dijele milijuni. Autor je uspio snimiti kratki film emotivnig susreta zapovjednika Azova koji prvi put nakon zatočeništva vide svoju obitelj.

Zapovjednici bojne Azov, proslavljeni herojskom obranom Mariupolja, među njima i zapovjednici Denis Prokopenko i njegov zamjenik Svjatoslav Palamar, jučer su se napokon u Turskoj susreli sa svojim obiteljima. Bio je to uistinu dirljiv susret dojučerašnjih zatočenika s djecom i suprugama, čemu je mogao posvjedočiti svatko onaj tko je kliknuo na video koji danas dijele milijuni. Autor je uspio snimiti kratki film emotivnog susreta zapovjednika Azova koji prvi put nakon zatočeništva vide svoju obitelj.

Prokopenko je predvodio bojnu Azov i u obrani čeličane Azovstal, a nakon pada je zarobljen. Fakultetski je obrazovan, a u mladosti je bio jedan od vođa huligana kijevskog kluba Dinamo. Putin ga prezire, čečenski vođa Kadirov za njegovu je glavu nudio milijune, a ostao je upamćen i moment kad je Prokopenko odbio salutirati predsjedniku Ukrajine Zelenskom. Njegov detaljan profil možete pročitati ovdje, u našoj Premium rubrici.

Prije dva tjedna, podsjetimo, Rusija je oslobodila 215 ukrajinskih i stranih boraca u zamjenu za 55 svojih zarobljenika, među kojima je i bliski Putinov prijatelj Viktor Medvedčuk. Među oslobođenima je bio i Hrvat Vjekoslav Prebeg, kojeg su Rusi zarobili kod Mariupolja i kojem je prijetila smrtna kazna zbog optužbe da je sudjelovao u rušenju vlasti. Prebeg je preko Saudijske Arabije u razmjeni stigao u Zagreb. 

Komentara 26

Avatar pad sa Patrie 2
pad sa Patrie 2
14:08 05.10.2022.

Ovo je jedna od najemotivnijih snimaka koje sam ikada vidio. Slava herojima Azova

KR
KrešimirToromanović
15:15 05.10.2022.

Zao mi je sto su ti nacisti pusteni, a ti koji ih vole su i sami nacisti, zato ih i vole.

CO
cobervu
23:30 05.10.2022.

Kao i svaki rat pusteni oni koje su cijelo vrijeme i trazili a nastradala obicna vojska.cijelo vrijeme ta dvojica su govorila nikakva predaja nema sanse..kad je guza zasvrbila za svoj zivot.predaja .jednostavno oni su znali da njima nece biti nista.naa zalost stotine su za njihov zivot platile svojim zivotom.mozemo mi sad da stajemo na stranu ovoga il onoga.smrdi sve .smrdi i sve ono sto se tamo radi godinama a nitko od nas europljana nije rekao sto se tamo radi.kriviti jednu stranu a zaboraviti strasne zlocine koja ne druga strana napravila pravdajuci to obrambenim ratom je bezumlje i idotluk.nema tamo neduznih ovo je dokaz.sve oni znaju i dogovaraju.poznato zar ne .neki ginu neki zderu dok pregovaraju i dijele teritorije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije