PITANJE O BANDIĆU

Kolinda Grabar-Kitarović: 'Jeste li vi ozbiljni novinari ili Radio Mileva?'

Predsjednica na obilježavanju obljetnice obrane grada Dubrovnika
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/8
06.12.2019.
u 15:28

Trebate pitati SNV što poručuju s tim plakatima. Sa srpskom zajednicom u Hrvatskoj se jako dobro razumijemo, čast iznimkama, poručila je predsjednica.

Predsjednica države i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga RH Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je u petak kako je napad na Dubrovnik 6. prosinca 1991. godine osvijestio svjetsku javnost da se u Hrvatskoj događa rat i agresija.

Grabar Kitarović, koja u Dubrovniku sudjeluje na proslavi Dana dubrovačkih branitelja, istaknula je kako se od tog trenutka počelo mijenjati ne samo bojno polje, nego i pogled svijeta na Hrvatsku i sve što su branitelji Dubrovnika, Vukovara i ostalih gradova omogućili.

Komentirajući plakate Srpskog narodnog vijeća (SNV) na ćirilici, rekla je kako bi se SNV trebao duboko pokloniti hrvatskim braniteljima koji su oslobodili Hrvatsku i omogućili demokraciju i slobodu govora pa danas svatko ima pravo reći što hoće.

"Trebate pitati SNV što poručuju s tim plakatima. Sa srpskom zajednicom u Hrvatskoj se jako dobro razumijemo, čast iznimkama", poručila je predsjednica.

Izjavu Ivana Vrdoljaka (HNS) kako bi trebala 'kolače odnijeti u škole i upoznati se s reformama' odgovorila je kako je obišla dosad puno škola te pokrenula projekt "Hrvatska čita".

"Mandat ministra ne počinje početkom službene reforme, već svatko u svom resoru treba raditi svoj posao najbolje što može. Ako su PISA rezultati sve lošiji, znači da nešto ne valja s hrvatskim kurikulom. Nešto treba hitno poduzeti", istaknula je predsjednica.

Dodala je kako je bitno da reforma ide dalje te ne ovisi o ministrici ili ministru, nego o puno ljudi.

"Moramo se u reformi obrazovanja prestati dijeliti ideološki i stvarati mlade ljude 21. stoljeća. Za konkretne odgovore treba pitati profesore kako ide reforma, a roditelje koliko vremena trebaju provoditi s djecom da bi svladali školski program pun činjenica, a premalo konkretnih vještina za 21. stoljeće, a kamoli roditelje koji si ne mogu priuštiti instrukcije. Dokazano je da u Republici Hrvatskoj zaostaju djeca slabijeg imovinskog statusa", upozorila je hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Kako navodi Dubrovački Dnevnik, na pitanje novinara hoće li pomilovati Milana Bandića ako završi u zatvoru, Grabar-Kitarović je odgovorila: - Dajte, molim vas... Jeste li vi ozbiljni novinari ili Radio Mileva? Primite se ozbiljnih pitanja, a ne hipotetike... Svaka osoba u ovoj državi je nevina dok joj se ne dokaže krivnja. Svaka osoba, koja je državljanin Hrvatske, je nevina dok mu se krivnja ne dokaže. Ja ću se za to boriti, ne samo za Bandića nego za sve

Komentara 44

IV
IvoDivo
15:54 06.12.2019.

HRT je najgori radio Mileva, apsurd je utoliko veći što tu Milevu moramo plaćati, u suprotnom slijedi ovrha. Trebalo bi provesti referendum o privatizaciji HRT-a koji nije ni hrvatski ni javni.

LU
Lui
15:53 06.12.2019.

Svi su shvatili poantu , samo novinarcici tupe o kolačima, torti i pjevanju...

DU
Deleted user
16:21 06.12.2019.

Kad je Predsjednica pala tako da rabi riječnik "radio mileva" onda se zna koliko je ona ozbiljna predsednica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije