Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTVRDIO ZA VEČERNJI

Šok u Splitu: Ravnatelj druge najveće bolnice u Hrvatskoj dao ostavku

Julije Meštrović dao ostavku na mjesto ravnatelja splitskog KBC-a (arhivske fotografije)
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
1/3
12.06.2024.
u 10:08

Meštrović je sam potvrdio odlazak s pozicije koja je navodno neopoziva

Julije Meštrović, ravnatelj KBC-a Split, početkom srpnja odlazi s pozicije, dvije godine prije isteka mandata, potvrdio je za Večernji list. Meštrović je uputio dopis Upravnom vijeću u kojem traži svoje razrješenje s 10. srpnja kako bi otišao u mirovinu. 

Kako doznaje detalje tportal, Meštrović je sam potvrdio odlazak s pozicije koja je navodno neopoziva. Iako sam nije objasnio točne razloge, doznaje se službeno kako je njegov odlazak rezultat višemjesečnog pritiska Upravnog vijeća KBC-a koje je postavio ministar zdravstva Vili Beroš. Navodno je Beroš pokušao utjecati na rad Povjerenstva za unutarnji nadzor, ali i pokušao voditi svoju kadrovsku politiku u KBC-u.

Komentirajući ostavku ravnatelja splitskog KBC-a prof. Julija Meštrovića te navode o pritiscima kojima je bio izložen, ministar Vili Beroš kazao je:  – Od ravnatelja KBC-a Split zahtijevao sam, kao i od svih drugih ravnatelja KBC-a u Hrvatskoj kao nositelja javnog zdravstvenog sustava, funkcionalnost bolnice, optimalno korištenje svih resursa na korist i dobrobit hrvatskih pacijenata. Ni više ni manje nego prema svima jednako. Žao mi je ako je to shvaćeno kao pritisak, ali odgovornost za funkcioniranje za javno zdravstvo je na svima nama, na svakome na njegovoj razini odgovornosti.

POVEZANI ČLANCI:

 

Upravno vijeće KBC-a pak priopćilo je da su dobili zahtjev prof. Julija Meštrovića za razrješenjem zbog njegove odluke da ode u mirovinu. – Upravno vijeće poštuje želju prof. Meštrovića te mu zahvaljuje za sav dosadašnji rad i vođenje druge najveće bolnice u Hrvatskoj. Zajedno smo prolazili kroz sva iskušenja, posebno tijekom epidemije COVID-19, i sve vrijeme je ravnatelj imao potporu Upravnog vijeća u cilju što veće učinkovitosti KBC-a Split.

Vjerujem da je obavljanje odgovorne funkcije ravnatelja KBC-a Split, koji skrbi o velikom broju pacijenata sa širokog područja Dalmacije i otoka, od prof. Meštrovića zahtijevalo ogromnu energiju i da je možda došlo za zamora i zasićenja, ali treba istaknuti da smo sva pitanja zajednički rješavali, svatko u okvirima svojih nadležnosti i odgovornosti. 

Prof. Meštroviću mogu samo poželjeti da ga i u mirovini prati dobro zdravlje i da ćemo sa zahvalnošću gledati na vrijeme njegova mandata na čelu KBC-a Split", stoji u priopćenju UV-a KBC Split, kojem je na čelu dr. Mate Petričević. 

Izvori za tportal navode kako je Meštrović odlučio otići jer je osigurao dovršetak značajnih projekata poput objedinjenog hitnog bolničkog prijama, heliodroma, odjela fizikalne terapije i kirurškog bloka u Križinama. Inače, Meštrović je dosad bio jedini ravnatelj velikih hrvatskih bolnica koji nije formalno član HDZ-a. 

>>> FOTO/VIDEO Hrvatski piloti spašavali život djevojčici iz Dubrovnika: Helikopterima je prebacili do Zagreba

Julije Meštrović dao ostavku na mjesto ravnatelja splitskog KBC-a (arhivske fotografije)
1/6

Komentara 6

Avatar Mlijekoholičar
Mlijekoholičar
12:00 12.06.2024.

Treba instalirati stranci odani kadar.

ŠS
Štap sa glavom
10:48 12.06.2024.

Lijepo je rekao onaj kardiokirurg iz Splita kojega svi hvale da je KBC Split leglo nereda i nerada.

Avatar ćaćasenevraća
ćaćasenevraća
10:29 12.06.2024.

Nikoga ne zanima vođenje bolnice kad više nema investicija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije