akcije na jadranu

Spašena tročlana obitelj, dva Talijana i šestero švedskih turista

vatrogasci, pozar (1)
Igor Kralj/PIXSELL
14.06.2012.
u 17:11

Dva sata prije s goruće jahte spašeno je šestero švedskih turista, a nitko nije ozlijeđen. U Kaštelanskom zaljevu spašena je tročlana hrvatska obitelj

Šestero švedskih turista spašeno je danas oko 15 sati kod Murtera sa 15-metarske jahte na kojoj je izbio požar. Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru na poziciju je uputila putnički brod Maestral, na koji je premještena posada sa švedske jahte Spice of life.

Na jahti, koja je otegljena do Školjića kod Murtera, ubrzo se aktivirao protupožarni sustav i požar je ugašen. U trenutku izbijanja požara na plovilu su bile četiri odrasle osobe i dvoje djece, svi švedski državljani, a nitko nije ozlijeđen.

Druga akcija spašavanja odvila se kod otoka Raba oko 17 sati, kada su s tonuće motorne brodice Papillon bez ozljeda spašena dva talijanska državljanina.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja odmah je po dojavi i zatraženoj pomoći zbog prodora vode na poziciju brodice kod otočića Mali Laganj uputila plovilo Lučke ispostave Rab. Oštećenu desetometarsku brodicu do Raba je oteglila brodica Lučke ispostave Rab, gdje će biti sanirano oštećenje.

Također oko 17 sati, ovaj put u Kaštelanskom zaljevu, pomoć je zbog puknuća nosača vanbrodskog motora na petometarskoj brodici zatražila tročlana obitelj. Riječ je o hrvatskim državljanima, a nitko nije ozlijeđen. Akciju je koordinirala Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru iz Rijeke, a posadu i brodicu spasilo je plovilo Pomorske policije koje je bilo najbliže poziciji brodice.

Brodica je do dolaska pomoći plutala bez pogona, a potom je dotegljena u Sućurac.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije