Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uhićeni pljačkaši kombija

Specijalci napravili grešku - nisu zapalili auto za bijeg

pljačka BiH
15.01.2016.
u 14:57

Blindirano vozilo sa 2,464.000 kuna bilo je na putu za Zagreb. Jedan je specijalac pao na poligrafu, a cijela je jedinica ispitana

Petorica pripadnika Specijalne jedinice policije (SJP) MUP-a Republike Srpske uhićena su u noći između srijede i četvrtka zbog sudjelovanja u oružanoj pljački blindiranog kombija Sektor securityja na autocesti Banja Luka - Gradiška iz kojega je 22. rujna prošle godine ukradeno 2,464.000 kuna banke UniCredit. Novac je išao u Zagreb.

Svi su završili na ispitivanju, a jedan od specijalaca “pao” je na poligrafu. To je pokrenulo pravu lavinu istrage. Ispitana je cijela specijalna jedinica te će svi osim uhićenih imati status svjedoka.

- Od osumnjičenih su izuzeti uzorci DNK koji će biti poslani na vještačenje kako bi se utvrdilo poklapaju li se s biološkim tragovima pronađenima u audiju A6 koji je korišten u pljački. Pljačkaši su to vozilo ostavili u zaselku Baraji, a iako su ga polili benzinom, nisu ga zapalili strahujući da bi dim mogao otkriti njihov položaj. To je bila greška jer su u vozilu pronađeni ključni tragovi - objasnili su inspektori kojima je odmah bilo jasno da su pljačku počinili ljudi s vojnom obukom.

Inače, slična pljačka dogodila se u listopadu 2010. na cesti između Širokog Brijega i Gruda kada je opljačkan kombi iste banke koji je išao prema Zagrebu. Nestalo je sedam milijuna maraka. Lopovima odjevenim u odore specijalne policije nikada nisu ušli u trag.

>>Ugostitelj iz Karlovca i bivši robijaš opet uhićen u pljački

>>Pljačkaš iz Laništa bio je odlučan da se živ neće predati

Komentara 11

Avatar TvojUjko
TvojUjko
15:22 15.01.2016.

U Republici Šumskoj još nije donesen zakon o zaštičenom prebačaju novca, divlji zapad.

SP
spremni0
16:02 15.01.2016.

baš su specijalci....

KA
kajinx
15:21 15.01.2016.

Od osumnjičenih su izuzeti uzorci DNK... Valjda "uzeti" uzorci...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije