01.07.2017. u 17:57

Opara baš i nema izbora. Ili se baciti u Kerumov zagrljaj ili riskirati na novim izborima

Ista priča poput one na državnoj razini, a možda i još brutalnija, odvija se u Splitu. Željko Kerum i Andro Krstulović Opara su pred sklapanjem koalicije. 
Nakon što su se vrijeđali, ponižavali i ismijavali jedan drugoga u predizbornoj kampanji i kleli se na vječno neprijateljstvo.

Nakon što su jedan drugome nimalo suptilno ni dvosmisleno u brk skresali da je jedan pederčina, a drugi primitivčina i kockar, sada će jedan s gradonačelničke pozicije, a drugi posredovanjem svog čovjeka na mjestu predsjednika Gradskog vijeća, voditi grad.

Zaboravlja se polako i ono lagano durenje nakon izbora, optužbe za krađu glasova, ponovno brojenje nevažećih listića, najave međusobnih tužbi.

Nakon što su se obojica javno zaklela kako neće jedan drugom u životu reći ni dobar dan, stali su na “balun”, zbrojili dva i dva i zaključili kako im je u obostranom interesu da se dogovore.


Naravno, obojica prodaju priču kako će pregristi osobne nesnošljivosti i progutati povrijeđeni ponos zbog dobrobiti grada Splita i njegovih građana, a zapravo nijedan ne želi izbore u kojima bi nakon njihova javnog međusobnog cipelarenja mogla profitirati Marijana Puljak, koja je mučne scene gledala sa strane i pametno šutjela.


Jedni se čude Opari kako je za malo vlasti uvjetovane zadovoljstvom budućeg partnera, po struci trgovca, odlučio progutati najbrutalnije uvrede koje su izgovorene u mikrofon otkako je parlamentarne demokracije u državi, drugi ne mogu vjerovati kako je

Kerum, onako osjetljiv na nepravdu, kako se redovito predstavlja, odustao i od ustavne tužbe, a vjerojatno će i od kaznenog postupka, zbog navodne krađe glasova u koju je uspio uvjeriti svoje fanove. 
No, izbori su prošli, tko više išta pita glasače te zaprepaštene naivce koji su mislili da je to što je Opara obrazovan, uljuđen i kulturno nastrojen nespojivo s Kerumom čiji zagovarači, s druge strane, u njemu vide konkretnog čovjeka od akcije i djela, koji govori ono što misli, bez fige u džepu, a sad pruža ruku spasa svom ljutom neprijatelju, “čuvaru kipova”, kako ga je posprdno nazivao. 


Nakon što su već potpisali sporazum da će zajedno voditi Splitsko-dalmatinsku županiju, Kerum je izjavio kako očekuje poziv HDZ-a, konkretno predsjednika splitskog ogranka Petra Škorića, da dogovore koaliciju u Gradu Splitu.

Rekao je i da očekuje da će HGS imati predsjednika Gradskog vijeća, kao što će muž njegove sestre, Petroslav Sapunar obnašati treći mandat na čelu Županijske skupštine i biti “principijelan partner” HDZ-ovu županu.

Opara baš i nema izbora. Ili se baciti u Kerumov zagrljaj ili riskirati na novim izborima, za koje su mu iz Zagreba jasno poručili da ih treba izbjeći.

Kerum je jednom prilikom dobro rekao da je uspoređivati njega i Oparu jednako kao usporediti gradilište i kazalište. No, politički interes spaja nespojivo. Glumci Oparina kazališta na daskama s Kerumova gradilišta! Trajat će dok kazalište bude ispunjavalo ono što od njega očekuje gradilište.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije