ODGOVORILI OSTOJIĆU

Splitski Domovinski pokret: Nastava u školama treba započinjati izvođenjem himne

Split: Ivan Penava održao je konferenciju za medije
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/4
03.09.2024.
u 16:05

U svojoj objavi, Domovinski pokret postavlja pitanje o pravu na slobodu govora, naglašavajući da isticanje simbola bivše Jugoslavije, pod kojima su "okupatori pokušali ugušiti hrvatsku želju za slobodom"

Domovinski pokret splitsko-dalmatinske županije optužio je bivšeg ministra unutarnjih poslova i SDP-ovog političara Ranka Ostojića da pokušava manipulirati javnošću i fabricirati prijetnje vezane uz najavljeni koncert Bijelog dugmeta u Splitu. U izjavi objavljenoj na Facebooku, stranka tvrdi kako Ostojić vidi prijetnje tamo gdje ih nema, povlačeći paralele s incidentom kukastog križa na Poljudu.

U svom priopćenju, Domovinski pokret postavlja pitanje o pravu na slobodu govora, naglašavajući da isticanje simbola bivše Jugoslavije, pod kojima su "okupatori pokušali ugušiti hrvatsku želju za slobodom", vrijeđa osjećaje mnogih Hrvata. Stranka optužuje Ostojića i Ružicu Jakšić iz SDP-a da pokušavaju ušutkati svaku kritiku upućenu na jugoslavensku ikonografiju, te su, kako kažu, svako upozorenje nastojali prikazati kao poziv na linč.

"Jedina prijetnja i nasilje u slučaju koncerta Bijelog dugmeta u Splitu je pokušaj silovanja jednog naroda, grada i države", navode iz Domovinskog pokreta, dodajući kako su Hrvati slobodni izraziti nezadovoljstvo zbog simbola države koja im je "razarala domovinu". Stranka je također pozvala Ministarstvo obrazovanja da uvede praksu izvođenja hrvatske himne na početku školske nastave kako bi se mladima usađivao osjećaj odgovornosti prema domovini.

Ova izjava dolazi kao odgovor na prethodne optužbe Ranka Ostojića da su određeni krugovi prijetili zbog održavanja koncerta Bijelog dugmeta, uz prisjećanje na incidente sa simbolima mržnje u Splitu, poput oslikavanja kukastih križeva.

VEZANI ČLANCI: 

Komentara 4

AS
asper
19:12 03.09.2024.

...a da oni radije spriječe povratak kadrovskih stanova KOS-ovcima, četnicima iz JNA i ostalim neprijateljima RH prema novom zakonu koji donosi njihov partner u vlasti!?

Avatar Striborski
Striborski
08:45 04.09.2024.

Ovakvim temama DP zapravo želi odvući pozornost s događaja na izbornom saboru stranke gdje su se zapravo raspali. Mobilizacija članova i birača stranke. No na koncu HDZ je taj koji će o svemu odlučuvati, a svojem "koalicijskom partneru" zbog "rejtinga"a" dobaciti tu i tamo neku ovakvu rekli bi neki populističku temicu pa tko se zalijepi - zalijepi.

MA
marijaqwer
20:11 03.09.2024.

Ako nemate konkretne ideje bolje je šutjeti, nego se planirati ispraznim idejama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije