Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Od Vlade i Butkovića

Splitski HSLS traži odgovor Vlade je li brza cesta Split-Omiš na listi prioriteta

radovi
Foto: Marijan Sušenj/Pixsell
17.02.2016.
u 12:57

Ističu da su tijekom ljeta kolone vozila na ulazu u Split i Omiš duge i po desetak kilometara, kada putovanje između ta dva grada traje i po nekoliko sati, iako se u normalnim uvjetima ta razdaljina vozilom prijeđe za petnaestak minuta.

Splitski HSLS danas je od Vlade i ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Olega Butkovića zatražio da se očituju je li gradnja brze ceste Split-Omiš na popisu prioriteta, ističući kako je u ljetnim mjesecima ta dionica najprometnija u Hrvatskoj na kojoj se stvaraju velike gužve, što onemogućuje normalan život na tom području.

 "Tražimo od nove hrvatske Vlade i ministra Butkovića jasno očitovanje – je li brza cesta Split-Omiš na listi Vaših prioriteta", navode splitski HSLS-ovci u otvorenom pismu Vladi.

 Napominju kako na cesti od Trogira do Omiša ljeti dnevno prometuje 50.000 vozila, da je brza cesta trebala biti dovršena još u ljeto 2008. godine, po tadašnjoj cijeni od 1,4 milijarde kuna, ali da se od gradnje dionice Split-Omiš odustalo u planu za razdoblje 2013.-2017.

 Ističu da su tijekom ljeta kolone vozila na ulazu u Split i Omiš duge i po desetak kilometara, kada putovanje između ta dva grada traje i po nekoliko sati, iako se u normalnim uvjetima ta razdaljina vozilom prijeđe za petnaestak minuta.

 "Od kraja lipnja pa sve do kraja rujna onemogućen je normalan život ljudima koji žive na tom pravcu - odlazak na posao, odlazak liječniku", upozorava splitski HSLS i dodaje kako se zbog tih prometnih gužvi gubi veliki broj radnih sati i gostiju.

 U otvorenom se pismu Vladi poručuju kako je dosta priče o ustašama i komunistima "koje truju ovaj narod", već da je umjesto tih priča potrebno pokrenuti konkretne projekte.

>> Prosvjedovali usred gužve: Dosta im je Vladinih 'praznih obećanja'

Komentara 3

ŠK
škurabura
13:03 17.02.2016.

Stvarno ste otkrili toplu vodu.Pa naravno da će biti prioritet.Ali zaboga dosta je više pisanja otvorenih pisama.

KU
kupatilo
16:28 17.02.2016.

prolaziosam tuda i stvarno je guzva.Treba cestu napraviti ali i troskove drzava preuzeti a iste u vidu kredita naplatiti od Splita i Omisa dugorocno.Nemoze sve biti drzavni trosak za vjecno i svi nas.Oni zive od turizma pa imaju cim i platiti a ja invalid moram raditi bolestan dabi prezivio.Nije posteno da oni koji nemaju moraju to otplacivat.Naprimjer Vukovar da izdvaja za ugodnost turista dalmacije a i sami nemaju za marende djeci po skolama.

RI
rikavac
14:09 17.02.2016.

ajd sta se brinete rijesit ce to Darinko Kosor uvlakac Karamarkov

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije