Protiv HEP-a

Spremni smo i na blokadu radova ako ne uvaže naše prijedloge

\'18.10.2011., Novo Pracno - Svi mjestani ovog prigradskog naselja potpisali su peticiju kojom traze od HEP-a promjenu trase kabela za Juznu industrijsku zonu. Mijo Miljenovic, Zeljko Jajcinovic i Jos
Nikola Čutuk/PIXSELL
19.10.2011.
u 14:39

Kopanjem pločnika, tvrde mještani, uništila bi se kanalizacija, ugrozio promet i djeca uz školu

Još je upitno da li će izgradnju 20 kV kabela za napajenje strujom dijela Južne industrijske zone predviđenom trasom ispod nogostupa kroz Novo Pračno, završiti u predviđenom roku. Naime, mještani tog prigradskog naselja, nezadovoljni odabranom trasom, nakon peticije najavljuju i blokadu trase.

– Nismo protiv razvoja, ali mnogo je razloga za promjenu trase. Ispod nogostupa su instalacije oborinske kanalizacije, koje bi bile uništene, za radova bi se ugrozila sigurnost učenika naše škole, uništili bi se ulazi u dvorišta, izazvao bi se prometni kolaps, a sanacija trase bila bi skupa i zahtjevna. Zato predlažemo dvije nove trase, koje su jednostavnije, brže i jeftinije - rekao je na konferenciji za novinare predsjednik Mjesnog odbora Željko Jajčinović.

Svi potpisali peticiju

Njegovo mišljenje dijele i mještani, koji su na zboru građana u rujnu predložili da se radovi obustave, a na sastanku predstavnika Grada Siska i Elektre pronađe novo rješenje. Vlasnici zemljišta su također izrazili spremnost da bez naknade Elektri ustupe svoju zemlju za novu trasu. Svoju odlučnost građani su izrazili i peticijom, koju je potpisalo 128 domaćinstava.

– Predstavnici Elektre oglušili su se na naše apele, a nisu se odazvali ni zboru građana. Ovdje na licu mjesta brzo bi se i sami uvjerili kako je naš prijedlog jeftiniji i praktičniji - kaže član Vijeća MO Joso Brodarac. Njegovo mišljenje dijeli i Mijo Miljenović, koji dodaje kako je neshvatljivo da s predstavnicima Mjesnog odbora nitko iz Elektre ne želi razgovarati.

Elektra protiv obustave

U Elektri se pak pozivaju na projektnu dokumentaciju i građevinsku dozvolu. "Budući da imamo osigurana sredstva koja moraju biti realizirana u ovoj godini, što je uvijet za nastavak investicije, a gradimo i transformatorsku stanicu u poslovnoj zoni Novo Pračno, nismo u mogućnosti obustaviti radove" stoji u dopisu kojeg je potpisao direktor Elektre Sisak Josip Baleta.

– Odlučni smo da svim zakonskim sredstvima obustavimo radove, ako treba i blokadom trase. Zato ponovo pozivamo predstavnike Elektre na dogovor - zaključuje Jajčinović.

Ključne riječi

Komentara 1

KL
klokan13
17:12 19.10.2011.

NE DOĐU gospoda projektanti iz Zagreba na lice mjesta, ali povuku crte onako po karti. Boli njih briga za SELO Sisak ( i tako je \"zadnja rupa na svirali\"). Briga njih za našu djecu, briga ih što rušaju nogostup kojiji nisu gradili, ma nije ih briga nizašta. Imaju trasu kojom prolaze tel. kablovi kroz vrtove koje vlasnici nude BEZ NAKNADE (kao i za tel. vodove), ali ne ! Mi ćemo baš ovuda. Bravo. Gospodo iz Elektre, zar bi bilo prvi put da dobijete novce avansno? Povjerenje ? Ili strah za fotelje.... Hrvatska posla i sramota !!! Nije Sisak bolje ni zaslužio tko ga zastupa u državnoj vlasti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije