Odlučni Mekušanci

Spriječit ćemo ponavljanje poplava iz rujna

plemić
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
10.10.2014.
u 12:07

Mekušanci inzistiraju da se ove godine završi nasip u mjestu, te počne graditi kanal Korana - Kupa koji bi čuvao Karlovac od Korane

Sve dok ne vidimo bagere koji grade nasip, nećemo stati i nećemo biti zadovoljni. Kucat ćemo na sva vrata, prosvjedovati, rušiti nasip, kuće, inzistirati, jer dosta je lažnih obećanja. Najavljuju lijepo vrijeme idućih mjeseci, stoga se nasip može izgraditi do kraja godine, a izgovori da nisu riješeni imovinsko - pravni odnosi što koči gradnju, ne stoje.

Uzlazak u posjed, uz pregovore

Postoji institut izvlaštenja koji omogućava ulazak u posjed i gradnju, uz moguće pregovore s vlasnikom - kazao je Ivan Plemić, predsjednik Mjesnog odbora Gornje Mekušje. Ono je postalo ‘popularno’ za zadnje poplave kada je 50-ak kuća bilo potopljeno zbog nedovršenog nasipa koji bi trebao štititi pročistač.

Inzistiraju da se do kraja godine završi oko 800 metara nasipa koji je, po njima, građen s krive strane.

– Trebali su ga početi graditi s druge strane, dakle s dijela koji je sada nezavršen, no Hrvatske su ga vode počela graditi od pročistača čime Korana ostaje ‘zarobljena’ u bazenu i ne može se uliti u Kupu. Osim nasipa, inzistiramo da se paralelno počne graditi prokop, kanal od Korane do Kupe koji bi vode Korane s početka naselja, uz šumu, ulijevale u Kupu ispod vojarne u Mekušju.

Čekaju odgovor

Taj je kanal važan za obranu od poplava čitavog Karlovca, te mjesta uzvodno, dakle i Turnja, Mostanja, Logorišta, odnosno G. Mekušja - kazao je Plemić. Očekuju rezultate razgovora Grada Karlovca s Hrvatskim vodama kako bi odlučiti o idućim akcijama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije