Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Zvao sam policiju i priznao krivnju'

Šprlje: Izazvao sam nezgodu i platio kaznu od 750 kuna

Ante Šprlje
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
17.08.2016.
u 22:30

Nakon mjesec dana javnost doznala da je ministar pravosuđa službenim Passatom pri prestrojavanju u Splitu udario u Mercedes.

Ministar pravosuđa Ante Šprlje izazvao je još prije mjesec dana službenim vozilom prometnu nezgodu za koju mediji možda i ne bi doznali da uskoro nisu izbori.

Na naše traženje ministrova očitovanja, iz Ministarstva pravosuđa potvrđeno nam je da je u ponedjeljak 18. srpnja izazvao nezgodu te nam je poslano njegovo očitovanje:

“Dana 18. srpnja 2016. godine oko 15 sati imao sam prometnu nezgodu bez ozlijeđenih u Splitu. Osobno sam upravljao službenim vozilom Ministarstva pravosuđa VW Passat nakon sastanka, te prilikom prestrojavanja vozila nisam uočio da u paralelnoj susjednoj traci nailazi drugo vozilo te sam udario u to vozilo. Ozlijeđenih nije bilo. Zvao sam policiju, priznao krivnju, te sam na licu mjesta platio kaznu od 750 kuna. Zakon za sve vrijedi isto, pa tako i za mene, pa sam i kaznu platio odmah.”

Iz odgovora Policijske uprave splitsko-dalmatinske uz potvrdu spomenutih navoda, doznaju se još neki detalji, da se nezgoda dogodila u Hercegovačkoj ulici, i da je vozač Passata zagrebačkih oznaka pri prestrojavanju udario u stražnji dio Mercedesa splitskih oznaka. Točno je da policija o takvim nezgodama ne izvještava javnost, niti kad su prouzročene službenim vozilom, pa iako je na čelu MUP-a dužnosnik iz iste političke opcije koja je postavila Šprlju za ministra, ne može se govoriti o zataškavanju.

No, ministar nije običan građanin pa i ovaj primjer govori kako bi za njegovo dobro i dobro državnih institucija trebalo biti uobičajeno da se javnosti prepusti ocjena o relevantnosti informacija sličnog javnog karaktera.

>>Švedska ministrica iz BiH daje ostavku: Vozila s 0,2 promila alkohola u krvi!

Komentara 8

Avatar kravata
kravata
07:07 18.08.2016.

Ovdje stranka nema veze moze se svakom dogodit i ne treba o tome pisat.

Avatar Pacijent doktora Bože
Pacijent doktora Bože
23:54 17.08.2016.

A o kakvom se točno sastanku radilo, obzirom da je ministar u Splitu bio inkognito, bez službenog vozača, bez najave? Sastanku tajnog nacionalnog vijeća Mosta na kojem se raspravljalo kako krasti stiropor? Sastanku udbe na kojem se raspravljalo kako ublažiti reakcije na presudu Perkoviću i Mustaču? Sastanku s Braumbergerom na kojem se razgovaralo kako pokrenuti sudske procese protiv konkurencije? Ili se radilo o privatnom posjetu? Ajmo, ćuprijaši, da vas čujemo.

DU
Deleted user
09:22 18.08.2016.

Bespotrebno trošenje vremena i prostora. Ovakvih se nezgoda događa na desetke dnevno i o njima se ne izvještava. A kako dužnosnici nisu nadljudi sve što se desi nama običnima može se desiti i njima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije