odluka stupila na snagu

Srpska vojska jača specijalne snage: Primit će 5000 ljudi

Maršom slobode srpske vojske obilježena obljetnica ulaska srpske vojske u Banja Luku
Foto: Dejan Rakita/PIXSELL
1/3
14.02.2023.
u 11:03

Prije nekoliko tjedana, kada je najavljivano povećanje broja specijalnih vojnih snaga za potrebe Vojske Srbije, Vučić je najavio da će u specijalne postrojbe Vojske Srbije biti primljeno 5000 ljudi, da će oni biti opremljeni najmodernijom opremom i naoružanjem te da će biti kvalitetno plaćeni.

Kako se ranije i najavljivalo, Vojska Srbije kreće u povećanje broja specijalnih snaga. Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić potpisao je Odluku o organizacionoj dogradnji specijalnih snaga Vojske Srbije koja sadrži nekoliko elemenata. Kako se navodi, jedan od njih odnosi se na dogradnju mirnodopske i ratne organizacije specijalnih snaga Vojske Srbije do projektiranog brojnog stanja. Za izvršenje ove odluke, kako stoji, ministar obrane i načelnik Generalštaba Vojske Srbije donijet će potrebne odluke, a sama odluka stupa na snagu danom donošenja (13. veljače 2023. godine).

Izvješće o izvršenju zadataka iz ove odluke predsjedniku Republike treba dostaviti do 31. prosinca 2024. godine. Prije nekoliko tjedana, kada je najavljivano povećanje broja specijalnih vojnih snaga za potrebe Vojske Srbije, Vučić je najavio da će u specijalne postrojbe Vojske Srbije biti primljeno 5000 ljudi, da će oni biti opremljeni najmodernijom opremom i naoružanjem i da će biti kvalitetno plaćeni. 

VIDEO: Pernar otišao u Beograd u ambasadu DR Konga pa najavio niz prijava: Istjerat ću pravdu do kraja

Komentara 14

CE
centirion
11:53 14.02.2023.

Srbija se sprema da poremeti mir na Balkanu !

DU
Deleted user
11:38 14.02.2023.

Specijalne snage za specijalnu vojnu operaciju...i čunga-lunga kineski projektili.

Avatar AtilaTheGreat
AtilaTheGreat
13:14 14.02.2023.

Od tog 50 hrvatskih policajaca 😏

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije