Ima i toga

Srbijanski seljaci zavide hrvatskim na poticajima

traktor
Pixsell
26.08.2010.
u 19:48

Srbijanski seljaci ne kriju kako zavide ratarima iz Hrvatske barem kada je o državnim poticajima riječ.

BEOGRAD - Nije za vjerovati! Srbijanski seljaci ne kriju kako zavide ratarima iz Hrvatske barem kada je o državnim poticajima riječ, piše današnja Politika. Jer, objašnjava ovaj beogradski dnevnik, poljoprivrednik iz Srbije koji će na hektaru zemlje ove jeseni zasijati pšenicu može se nadati državnoj dotaciji od 14.000 dinara ili oko 130 eura, dok njegova "kolegu” iz Hrvatske država subvencionira sa 300 eura po hektaru.

I dok zemljoradnik iz Vojvodine za proizvodnju šećerne repe i suncokreta dobije od države 14.000 dinara po hektaru, poljoprivrednog proizvođača iz Slavonije država pomaže s tri-četiri puta više novca. Goran Živkov, bivši ministar poljoprivrede, kaže za Politiku da se Srbija samo deklarativno zalaže za poljoprivredu kao stratešku granu gospodarstva.

– Hrvatska ima tri puta manje poljoprivrednika i tri puta manje obradive zemlje, ali čak tri puta veći proračun za poljoprivredu. U nas se za poljoprivrednike em izdvaja malo novca em se taj novac ne raspoređuje na pravi način. Sada se zbog najava o smanjenju javne potrošnje svugdje režu troškovi, ali čak i kada je bilo novca, nije se davalo poljoprivredi – smatra Živkov i napominje da je Hrvatska turistička, a Srbija poljoprivredna zemlja.

Ključne riječi

Komentara 28

OB
-obrisani-
20:18 26.08.2010.

hehehehe,tragedija komedija...evo i ja zavidim hrvatima i ako nisam poljoprivrednik...nadam se da vam je sad lakse...

OB
-obrisani-
20:30 26.08.2010.

nek pate, kad god pogledaju preko dunava pitat će se zašto nisu pristali na konfederaciju

MA
mališa
16:48 27.08.2010.

Možda sad nemate dovoljno traktora?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije