DOBRO SU PROŠLI

Srbin s dvojicom prijatelja deset dana plutao na pučini: 'Nikad nisam vidio morske pse tako blizu'

Dubrovnik: Pogled na zidine Dubrovnika obasjane prvim jutarnjim zrakama sunca
Zvonimir Barisin /HaloPix/Pixsell
14.08.2024.
u 14:17

Spasio ih je brod Xin An Ning, koji je plovio pod kineskom zastavom. Brod je putovao za Dominikansku Republiku, zbog čega su Nikola i njegovi prijatelji na kraju tamo završili.

Pecanje i druženje na čamcu koje je trebalo trajati tri dana pretvorilo se u pravi horor za trojicu muškaraca koji su isplovili s Kanarskih otoka. Oni su deset dana plutali na otvorenom moru nakon što im je čamac ostao bez goriva. Među njima je bio i Nikola iz Srbije, a trojac je spašen nakon što ih je uočio kineski brod.

Mladići su na pučini bili danima i nosile su ih struje te su strahovali da će umrijeti. - Nikad nisam vidio morske pse tako blizu, mislio sam da nećemo preživjeti - rekao je Nikola za španjolske medije, prenosi Telegraf. On tvrdi da sedam dana nisu pili vodu.

- Da smo još nekoliko sati ostali na čamcu, sigurno bismo bili mrtvi - kazao je dodajući kako su u jednom trenutku ugledali obris broda. Bio je dalek, no oni su uspjeli skupiti snage i počeli su zvati u pomoć.  Spasio ih je brod Xin An Ning, koji je plovio pod kineskom zastavom. Brod je putovao za Dominikansku Republiku, zbog čega su Nikola i njegovi prijatelji na kraju tamo završili. Brod je stigao u luku Haina u ponedjeljak, a trojica muškaraca su predana dominikanskim vlastima.

VEZANI ČLANCI

Španjolska ambasada osigurala je povratak dvojice svojih državljana, no Nikola je morao ostati u kampu gdje Dominikanska republika šalje strance u neregularnom statusu. Uskoro bi trebao dobiti putovnicu kako bi mogao izaći iz zemlje. Nikola inače u Španjolskoj radi kao vozač kombija.

Komentara 2

Avatar ljutapizza
ljutapizza
14:30 14.08.2024.

Zna se šta pluta

V0
Vlaskoulicanec4.0
14:42 15.08.2024.

Koje brdo gluposti. Kao prvo: tko normalan ide čamcem na otvorenu pučinu Atlantika i to na tri dana? I onda ostane bez goriva? Kao drugo: tko normalan ide na otvorenu pučinu Atlantika bez radio stanice? I treće i najvažnije, čovjek ne može preživjeti dulje od 3 dana bez vode, a ovi su navodno preživjeli 7...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije