PREMINULA NAKON NESREĆE

Srce policajke spasilo je život: 'Uvjeren sam da bi moja dobra Mara i sad bila presretna'

Županja: Policajka službenim motocikom pregazila pješaka
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/3
06.08.2024.
u 22:32

Policijska službenica preminula je nakon prometne nesreće koja se dogodila 1. kolovoza na autocesti A3

Srce Mare Koroljević (37), policijske službenice iz Otoka koja je prošlog tjedna smrtno stradala u prometnoj nesreći na autocesti A3, nekome je spasilo život. Srce je donirano, a osoba koja ga je primila se dobro oporavlja. "Znate kakva je moja Mara bila? Najviše od svega srčana, sve je radila s ljubavlju, i zato smo majka i ja presretni što je to njeno veliko, dobro srce nekome sad spasilo život", kazao je njezin brat Mato Koroljević za 24sata

Marino mjesto obavijeno je tugom jer su je svi voljeli. Uvijek je, kako priča njezin brat, bila nasmiješena i tješila druge. Ona je cijeli radni vijek provela u policiji, a godinama je radila na graničnom prijelazu Bajakovo. Obitelj je pristala da se doniraju i njezini drugi organi. 

"Uvjeren sam da bi moja dobra Mara i sad bila presretna, kad bi znala da je svojim velikim srcem nekome spasila život. Nadam se da će i drugi njeni organi biti donirani, ako je moguće, mi kao obitelj smo pristali na to", kazao je brat te dodao: "Kad smo, nekad prije, nas dvoje razgovarali kako bi svoj život htjela skončati, kad joj za to dođe vrijeme, opisala je baš ovakav svoj kraj. Na motoru. Bila je puna života, i nije željela kraj dočekati nemoćna. Nije kriva za nesreću, imala je upaljene rotirke, pješak joj je iznenada izletio pred motor, na centimetar, nije ga mogla vidjeti nikako".

VEZANI ČLANCI:

Podsjetimo, 1. kolovoza oko 15.45 sati u smjeru graničnog prijelaza Bajakovo dogodila se prometna nesreća u kojoj su sudjelovali službeni motocikl i pješak. Kako je navela Policijska uprava vukovarsko-srijemska, do nesreće je došlo kada je 57-godišnji hrvatski državljanin, kao pješak na središnjoj prometnoj traci južnog kolnika autoceste A3, ispred teretnog skupa vozila zaustavljenog u koloni teretnih vozila, počeo prelaziti sa središnje prometne trake na krajnju južnu prometnu traku autoceste, iako je na kolniku autoceste zabranjeno kretanje pješaka. Tada je na njega službenim motociklom naletjela policijska službenica. 

Na službenom policijskom motociklu bili su, napomenula je policija, upaljeni posebni uređaji za davanje svjetlosno-signalnih znakova na vozilu, a policijska službenica je prilikom upravljanja motociklom nosila zaštitnu kacigu. Pješak je smrtno stradao, a policijska službenica podlegla je ozljedama 2. kolovoza.

 

GALERIJA Srušen dio zida, razbacan namještaj, cigla posvuda... Ovako izgleda kuća nakon naleta kamiona
Županja: Policajka službenim motocikom pregazila pješaka
1/19

Komentara 1

RO
roundtrain
07:17 07.08.2024.

Da li je prilagodila voźnju uvjetima na cesti? To je omiljena rečenica policije kod nesreća na cesti. Ovaj je puta izostala...možda jer se radilo o policajki? Bilo kako, tragedija gdje su ugašena dva života. Bog im Duši pokoj dao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije