Nedjeljni Večernji

Srečko plače u kavezu i čeka vizu za Velebit

medo Srečko (1)
12.06.2011.
u 09:00

Matevž Logar i njegov otac Dušan vode rat za spas medvjedića Srečka, zbog kojega se tražila i intervencija Boruta Boruta Pahora i Jadranke Kosor.

Ursus arctos iliti smeđi medvjed Srečko u pola godine svoga života preživio je sve i svašta, ali mu se sudbina s imenom podudarala samo u kratkom razdoblju - za tromjesečna boravka na posjedu slovenske obitelji Logar u Podvrhu nedaleko od Škofje Loke. Deset dana već je zatočen u skloništu za životinje u Muti u okolici Dravograda. Sa Sv. Primoža danonoćno odjekuje njegov plač. U četvrtak je na žičanoj ogradi suze krio i Dušan Logar, ne zbog toga što ga je, nakon što je i nas srušila na tlo, stresla jaka struja “električnoga pastira”, nego što njegov ljubimac toliko pati.

O Srečku izvještavaju svi slovenski i mnogi strani mediji, internetom bruje tisuće obožavatelja na Facebooku i YouTubeu, zovu ga Lucky, podijeljena slovenska javnost tjednima je uzburkana humanitarnim tsunamijem Srečkova spašavanja, a hrvatska joj se priključila jer se spominje mogućnost Srečkova preseljenja u velebitsko utočište za mlade medvjede Kuterevo u Lici.

Matevž Logar i njegov otac Dušan vode, ne bitku, nego rat za spas Srečka. Matevž se čak fizički sukobio s inspektorom pa zaradio kaznenu prijavu. Dva su puta pisali premijeru Pahoru i tražili pomoć. A očekivalo se da, u neformlanom dijelu razgovora, medvjedića spomene i Jadranka Kosor tijekom nedavnog susreta s Pahorom u Gospiću.

 

>> Cijeli tekst o sudbini medvjedića Srečka pročitajte u Nedjeljnom izdanju Večernjeg lista...

Ključne riječi

Komentara 11

Avatar Milan-O
Milan-O
09:11 12.06.2011.

Srecko,dobro dosao u Kuterevo.

CE
Capt.Evans
09:19 12.06.2011.

Ceka vizu za Velebit.....................Pa kad malo odraste da ga neki vidosevic ustrijeli

RE
@rea
15:46 12.06.2011.

Ajme koja slatkica, izgleda k\'o plišana igračka. ;o) Al nije jasno zašto je u skloništu, zašto čekaju s vizom ? Je li premali da bi ga pustili na slobodu, ili što ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije