Ponosni otac

''Sretni smo i presretni! Dario je najbolji u Europi''

Dario Saric
Goran Stanzl/PIXSELL
16.08.2010.
u 13:31

Dario Šarić je po mnogočemu, osim po visini od 204 cm, predodređen za sjajnu košarkašku karijeru: oboje roditelja i sestra su mu košarkaši.

ŠIBENIK - Sretni smo i presretni! Nitko nije očekivao da će se dogoditi ovako nešto - kazao nam je u telefonskom razgovoru Predrag Šarić, otac Darija Šarića, mladog košarkaša koji je najzaslužniji za veliki uspjeh mlade hrvatske reprezentacije: osvojeno zlato na Europskom prvenstvu u Baru u Crnoj Gori.

Otac Šarić i prijatelji upravo se automobilom vraćaju prema Šibeniku, dok Dario Šarić putuje autobusom s ostalim reprezentativcima koji su zbog trijumfa u Crnoj Gori pozvani na svečani prijam u Zagreb. Kako kaže Predrag Šarić, negdašnji košarkaš iz najboljih vremena KK Šibenke čiji je bio najbolji strijelac, te suigrač legendarnog Dražena Petrovića: u Crnoj Gori su svi bili oduševljeni onime što je pokazala hrvatska reprezentacija i njezina zvijezda Dario Šarić.

- Nije se moglo pretpostaviti kako će naša reprezentacija nakon više poraza u utakmicama u kojima nije bilo Darija ipak postići takav uspjeh. A Dario se odlično snašao i uklopio, premda nije mogao znati na koga će na ovom natjecanju naići. S ovime je očito da je Dario najbolji igrač i strijelac Europe - kaže ponosni otac Predrag.

Vještine Darija Šarića već su odavno zamijećene, a pažnju javnosti je posebice privukao lanjski veliki interes španjolskih klubova za njegov angažman. Ipak, odlučeno je da Dario igra za KK Zagreb zbog pažnje koja se ondje posvećuje mlađim igračima, kako je obrazlagano. Inače, Dario Šarić je po mnogočemu, osim po visini od 204 cm, predodređen za sjajnu košarkašku karijeru. Oboje roditelji su mu košarkaši: o ocu Predragu se već mnogo zna, a majka Veselinka bila je košarkašica Elemesa, a i sestra Dana također je košarkašica.

 

 

Ključne riječi

Komentara 3

DA
dario2612
14:23 16.08.2010.

naravno da je Dario najbolji

10
10ye
15:17 16.08.2010.

204 sa 16 god je minimalno 208 sa 21 god. Ako ima dobru ruku i koordinirane noge bit će vrhunsko krilo.

BZ
Branko Zajec
15:35 16.08.2010.

Dobro je, da su roditelji postupili razumno. U profesionalizmu Dario bi mogao propasti, jer je ipak još premlad za njihove uvjete. Ovdje odrasta u primjerenijim uvjetima, tu ga svi znaju, treneri se brinu maksimalno. Razvoj mu je zagarantiran. Uvijek ćee imati vremena za dokazivanje u stranim klubovima gdje će osigurati egzistenciju. Važno je da su ovdje i roditelji, koji ga savjetima mogu podržavati i usmjeravati na pravi put. Bravo Dario.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije