Sajam

Srneći gulaš, grah, salata od veprovine, juha od fazana

gulas
Marko Jurinec/PIXSELL
30.09.2010.
u 15:40

Posjetiteljima sajma podijelit će 200 porcija srnećeg gulaša, a svaki tisućiti dobit će na dar korak jegera.

Oko sportske dvorane na Dravi, gdje će danas u 10 sati biti otvorenje 15. međunarodnog sajma Lov, ribolov, priroda i turizam, već su se jučer širili zamamni mirisi iz kuhinje restorana Time out. Šefica kuhinje Dubravka Franjčić rekla nam je da pripremaju 300 porcija srnećeg gulaša, od kojih će dvjesto podijeliti posjetiteljima. No, osim toga posjetitelji sajma moći će kušati i salatu od veprovine, grah, pastrvu na žaru, paprikaš od jelenjeg mesa uz palentu i juhu od fazana. Voditeljica kuhinje otkrila nam je i da će svaki tisućiti posjetitelj sajma dobiti korak jegera na dar. Direktor sajma Borislav Šimenc zadovoljan je odzivom izlagača. Izlaže ih 220 u dvorani površine 1400 kvadrata. Izlagači su iz cijele Hrvatske. Šimenc je iz gastronomske ponude izdvojio kao posebnost pečeni jeger.

– Posjetitelji će moći vidjeti najljepše i najvrednije primjerke lovačkih trofeja, među kojima su i jeleni s Novog Zelanda – rekao je Šimenc dodajući da će biti i raskošna izložba gljiva iz sjeverozapadne Hrvatske te Diorama Hrvatskog lovačkog muzeja.

Bit će i okruglih stolova, revija lovačkih pasa, predstavljanja turističkih ponuda iz gotovo svih županija, a svoje proizvode će prodavati i obiteljska gospodarstva. Ljubitelji domaće glazbe na svoje će doći uz Pan radio band fest na kojem će u tri dana petnaestak sastava, iz četiri županije, nastupom nastojati osvojiti žiri.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
08:37 03.10.2010.

oče li biti izloženi koji lovac kao trofej zvijeri...segregacije ne smije biti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije