Šta da radim?

Srpski diplomati: problemi s ovnom, hranom za psa...!

ovan
Pixsell
22.10.2012.
u 08:25

– Zašto da vam šaljem izvješće o potresima i poplavama kad sve imate u medijima! – poručio je srpski veleposlanik

"Ovan kojeg sam prije nekog vremena dobio bio je u dvorištu. Vrata ambasade bila su otvorena, a u salonu veliko ogledalo koje je Josip Broz Tito prije nekoliko desetljeća dobio na poklon od Marokanaca i koje od tada stoji u rezidenciji. Kada je životinja vidjela svoj lik u ogledalu, zaletjela se i polomila ga. To nije jedina šteta koju je ovan napravio. Molim vas da mi pomognete da nađem način da se oslobodim ovna”, navodi se u izvješću srbijanskog veleposlanika iz Maroka, a prenosi Blic koji je u posjedu još nekoliko tragikomičnih izvješća srpskih diplomata širom svijeta.

Blic piše da je nakon smanjivanja sredstava za veleposlanstva sve više "problema" s kojima se veleposlanici susreću, a neki jednostavno nisu shvatili koja je svrha slanja redovitih izvješća o radu koje je uvelo tamošnje ministarstvo vanjskih poslova.

Osim zabrinutog veleposlanika iz Maroka koji je na dar dobio ovna, zanimljiv je i slučaj psa čuvara iz srbijanskog veleposlanstva u zapadnoj Europi.

"Kada sam preuzeo dužnost, pas je već bio u ambasadi. S obzirom na to da je novac za njegovo uzdržavanje ukinut, a ja ga ne mogu hraniti, molim vas da mi kažete kako da se riješim životinje”, piše u brzojavu veleposlanika čija su mjesečna primanja veća od četiri tisuće eura!

U ministarstvu su upozorili i na slučajeve kada su se u nekoj državi dogodili potres ili velike poplave, a od srpskog veleposlanika ni traga ni glasa.

Ministarstvo je onda danima pokušavalo stupiti u kontakt s njima, a kada su konačno uspjeli, veleposlanici su odgovorili „zašto da šaljem izvješće kad sve imate u medijima" , piše Blic.

Ključne riječi

Komentara 23

Avatar LargoWinch
LargoWinch
09:18 22.10.2012.

Kakve bedastoće. Kao ovo je nešto bitno? Zašto ne pomenete HR amasadora u Libiji, Jovana Vejnova koji je hapšen jer je u Libiju prošvercao 1500 litara alkohola, dakle predsatvljao svoju zemlju tako što je zarađivao na krijumčarenju alkohola u islamsku zemlju u kojoj je gost. Ovo je samo jedan slučaj korupcije u MIP-u. BTW- 4000 Eura za platu ambasadora u bilo kojoj zemlji zapadne Evrope je bjedno. Od toga teško može da se živi, ako je čovjek tamo sa porodicom.

ZA
zagabria1
09:36 22.10.2012.

naše ministarstvi vanjskih poslova jedno je od najnekorisnijih i najneučinkovitijih. I dok strana veleposlanstva koriste svojoj državi, ekonomski pomašu nastup domaćim poduzećima itd, kod nas je uglavnom princip nepotizma i uhljebljavanja po rodbinsko prijateljskoj liniji. Pošto je to jako kontraproduktivno i štzeti interesima naroda treba to početi mijenjati

MA
Macaktom
09:02 22.10.2012.

" Kada sam preuzeo dužnost, pas je već bio u ambasadi. S obzirom na to da je novac za njegovo uzdržavanje ukinut, a ja ga ne mogu hraniti, molim vas da mi kažete kako da se riješim životinje”, piše u telegramu veleposlanika čija su mjesečna primanja iznad četiri tisuće eura!" Pa zašto bi se brinuo za tuđeg cucka o svom trošku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije