zbog napada na trumpa

Srpski političari zabrinuti za Vučića, traže pojačane mjere sigurnosti za njega i njegovu obitelj

Beograd: Obraćanje javnosti predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića povodom planova za EXPO 2027
Foto: F.S.
1/3
15.07.2024.
u 09:57

Brnabić je uputila molbu "eliti u Srbiji i njihovim nezavisnim medijima" koji su prema njoj "sve samo ne nezavisni" da dobro promotre "kakve mogu biti realne posljedice mržnje koju svakodnevno promoviraju"

Ne staju reakcije iz cijelog svijeta na pokušaj atentata bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa. Mladić je pucao na Trumpov skup u Pennsylvaniji pri čemu je ubijen jedan vatrogasac, a Trump je pogođen u uho. Nedavno su napadnuti i premijeri Slovačke i Danske, zbog čega raste zabrinutost zbog nasilnih napada na čelnike zapadnih zemalja.

Taj sentiment odražava se i u Srbiji gdje više političara poziva na povećanu zaštitu predsjednika Aleksandra Vučića. Potpredsjednik Vlade RS Aleksandar Vulin na stranici Pokreta socijalista oglasio se priopćenjem i apelom na srpske vlasti, a o toj temi slično su govorili i ministar policije Ivica Dačić, ali i premijerka Ana Brnabić.

- U samo nekoliko mjeseci pokušan je atentat na premijera Fitza, ubijen je predsjednik Irana, a pokušan je i atentat na bivšeg predsjednika Trumpa. Nije slučajno da su se svi oni zalagali ili se zalažu za drugačiji svijet i mir u Ukrajini. Neka se pripremi Vučić i svi koji imaju hrabrosti boriti se za slobodu. Pokušaj ubojstva bivšeg predsjednika Trumpa izraz je dopuštene i poticane mržnje, iste one koja se potiče i slobodno izražava prema Aleksandru Vučiću i Srbiji. Pozivam vlasti u Srbiji da pojačaju mjere sigurnosti za predsjednika Aleksandra Vučića i njegovu obitelj, prečesto ih pokušavaju natjerati da se odreknu zaštite države i medijskim pritiscima budu još lakša meta - napisao je Vulin.

Dačić je još ranije komentirao da je atentat na Trumpa "žalostan i tragičan dokaz kakve su posljedice kampanje mržnje, prijetnji i dehumanizacije jednog čovjeka", navodi Nova.rs. "Nešto slično se provodi u Srbiji, kroz napade na predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića" smatra on. Brnabić je uputila molbu "eliti u Srbiji i njihovim nezavisnim medijima" koji su prema njoj "sve samo ne nezavisni", da dobro promotre "kakve mogu biti realne posljedice mržnje koju svakodnevno promoviraju".

VIDEO Evo kako je tekao pokušaj atentata na Donalda Trumpa

Komentara 16

KR
kruti159
10:12 15.07.2024.

AHAHAHAHHAA

Avatar gremo20
gremo20
10:07 15.07.2024.

ha?!?!? 😆😂🤦‍♂️🤣

PR
pravednik2
10:15 15.07.2024.

Sljedeći koji će se zabrinuti je Mile iz Banja Luke. I on traži mir u Ukrajini, t.j. da se Ukrajina preda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije