Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOD JUŽNE KOREJE

Srušio se američki avion F-16, pilot se katapultirao i spašen je

FILE PHOTO: US Air Force F-16 receives fuel from fuel boom suspended from US Air Force KC-10 Extender during mid-air refueling support to Operation Inherent Resolve over Iraq and Syria air space
Reuters/PIXSELL
31.01.2024.
u 06:31

To je drugi pad F-16 u nešto više od mjesec dana u toj zemlji

Američki borbeni zrakoplov F-16 srušio se u srijedu u more kod zapadne obale Južne Koreje, a pilot je spašen, priopćila je jedinica američkih zračnih snaga stacionirana u toj zemlji.

F-16 Fighting Falcon doživio je "hitnu situaciju tijekom leta" iznad mora i srušio se, navodi se u priopćenju jedinice. Pilot, koji se sigurno katapultirao i spašen otprilike sat vremena kasnije, pri svijesti je i prevezen je u medicinsku ustanovu na procjenu.

To je drugi pad F-16 u nešto više od mjesec dana u toj zemlji. Grad Gunsan na zapadnoj obali dom je jedne od dvije glavne zračne baze koje koristi američka vojska u Južnoj Koreji. U prosincu se još jedan avion F-16 srušio tijekom rutinskog trenažnog leta, a pilot je također spašen.

VEZANI ČLANCI: 

Ključne riječi

Komentara 12

ZI
ziva___istina
07:35 31.01.2024.

Kanta je kanta, uvjek padne na zemlju.

Avatar papigagolog
papigagolog
08:06 31.01.2024.

Ostao bez goriva?

Avatar Agresor
Agresor
08:22 31.01.2024.

Ti F-16 idu Ukrajincima?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije