nesreća u kazahstanu

Srušio se vojni zrakoplov, poginulo 27 osoba

zrakoplovna nesreća, avion (1)
REUTERS/Pixsell
25.12.2012.
u 17:55

U nesreći je život izgubilo svih 27 osoba koje su se nalazile u vojnom zrakoplovu.

Kazahstanski transportni vojni zrakoplov "Antonov AN-72" srušio se na jugu zemlje, prenosi Reuters. U nesreći je život izgubilo svih 27 osoba koje su se nalazile u zrakoplovu, objavila je agencija RIA koja je prenjela izjavu jednog od kazahstanskih dužnosnika.

Avion koji je pripadao kazahstanskim pograničnim vojnim snagama letio je iz Astane, a kazahstanska televizija KTK objavila je da je avion nestao s radara oko 19 sati prema lokalnom vremenu u trenutku kada je slijetao u blizini grada Shymkenta.

Mijanmar: Najmanje dvoje poginulih i 11 ozlijeđenih u prisilnom slijetanju aviona

Najmanje dvije osobe u poginule, a još 11 ih je ozlijeđeno u prisilnom slijetanju aviona u Mijanmaru, objavile su vlasti, donosi BBC.

U zrakoplovu kompanije The Air Bagan koji je putovao iz grada Rangoona na aerodrom Heho u blizini jezera Inle, inačne popularne turističke destinacije nalazilo se više od 60 putnika. Srušio se prilikom prisilnog slijetanja 3 kilometra od piste.

Prema izvještajima, nesreću je vjerojatno uzrokovala vatra na jednom od motora.

>> Srušio se zrakoplov s liječnicima Nelsona Mandele

Komentara 1

CR
crocro
19:11 25.12.2012.

U kontinuitetu padaju ruski zrakoplovi kako civilni, tako i vojni, Jednostavno se postavlja pitanje zašto je to tako da padanje njihovih zrakoplova vjerojatno zauzima najveći dio kolača u takvim tragedijama. A ni smo navalili na te MIG-ove da jednostavno ne može zamisliti život u budućnosti s tako naprednom tehnikom. Zato stalno remontirano remonte remortiranih MIG-ova. Koji će puno više stajati nego da su kupili barem jedan novi zrakoplov. Osim toga ne daj Bože da netko strada ili se dogodi kakva veća tragedija. A onda bi opravdavali ono što se opravdati ne može.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije