Slaba potražnja

Štacun može raditi i 24 sata, nema prometa, bacio sam sira za 500 kn

'22.02.2012., Karlovac - Trgovina i suvenirnica Stacun pri Gambonu u kojoj se prodaju proizvodi i rukotvorine domacih proizvodaca. Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL'
'Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL'
23.02.2012.
u 13:14

Radno vrijeme ne može se produžiti jer bi trebalo onda zaposliti još jednog prodavača, a ministarstvo i škola za to nemaju osnova

U dva mjeseca nije mi prodano ni pet polovica sira. Ideja je super zamišljena, ali to tako ne može opstati. Jednostavno nema prometa. Nedavno sam bacio sira za 500 kuna. To nema smisla, neću svjesno ići u gubitak – kaže proizvođač Milan Miščević iz Josipdola čije su proizvode domaći i strani turisti donedavno mogli kupiti u trgovini Štacun pri Gambonu u središtu Karlovca. U ponudi ih više nema zbog kratkog roka trajanja, ali ima rakije, meda, sira, lavande, sušene ribe i različitih suvenira.

Još jedan prodavač

Bilo je zamišljeno da na taj način domaći proizvođači osiguraju plasman svojih proizvoda, ali i da se turistima ponudi sve traženija domaća hrana. Međutim, prostor u Radićevoj ulici radi jedan dan ujutro, drugi popodne. Točnije ponedjeljkom i srijedom od 7.30 do 15.30 sati, a utorkom, četvrtkom i petkom od 12 do 20 sati u čemu su mnogi vidjeli uzrok lošeg prometa. Pitanje je bi li promjena radnog vremena nešto promijenila što je predložila Turistička zajednica županije.

– Riječ je zapravo o školskom praktikumu i mora se primjenjivati zakon i propisi koji vrijede za škole. To znači da bi Štacun mogao raditi čitav dan jedino pod uvjetom da se zaposli još jedan prodavač. Škola, kao niti mjerodavno ministarstvo za to nemaju osnova, a trgovina ne zaradi toliko da bi mogla financirati još jednog djelatnika. Pitanje je što bi zapravo dobili time da se promijeni radno vrijeme – objašnjava Ljiljana Šegavić, ravnateljica Trgovačko-ugostiteljske škole u čijim je prostorima Štacun.

Blizina tržnice

Osim radnog vremena, proizvođači problem slabog prometa vide i u činjenici da je u Radićevoj ulici puno praznih poslovnih prostora, pa nema više kao nekad puno šetača. U prilog im ne ide ni blizina tržnice.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
16:54 23.02.2012.

Možda bi bilo bolje kad bi imali otvoreno 48 sati na dan ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije