TJEDNI PREGLED

Zdravko Mamić Frankopan inkvizitorima poručio da će prije popiti čašicu pelina nego postati uznik

Zdravko Mamić
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/4
28.04.2018.
u 09:55

Na Klisu panika! Torcidaši provjeravaju sve koji jedu janjetinu da ne bi netko kilo pečenog platio sucu koji će suditi Hajduku. Kakvo je vrijeme došlo, Torcida će i za poklonjenu šljivu strijeljati!

SUBOTA, 21.4.

Dane Jasenovca u Hrvata obilježavamo paradoksom. Dok Srbi i antifašisti podno Kamenog cvijeta komemoriraju žrtve ustaškog logora, prisjećajući se herojskog čina proboja očajnika koji su radije krenuli u smrt, nego stavili vrat pod ustašku kamu, jedan hrabri Srbin na hrvatskoj granici pokušava proboj prema Jasenovcu! Ime mu je Aleksandar, križanac je Slobe i Ace. Ministrira u srpskoj Vladi, a od hobija izdvaja vrijeđanje RH. Njoj dosadilo, pa mu ne da u Jasenovac.

NEDJELJA, 22.4.

Opet Jasenovac! Evo sada Plenkija sa svitom. Tu je i Čičak, izaslanik One koja ne voli gužvu. Ispraznice odjekuju praznom ledinom, dužnosnici se kuhaju u odijelima. Preko puta najveći prijatelj HDZ BIH Milorad drvi o pola milijuna ubijenih, patrijarh u Mlaki o stotinama hiljada. Svi su tu, jedino Aleksandra nema, iako ga je Vrhovni komandant pustio. Ne daju Hrvati, pa to ti je! A u Splitu derbi! Stadion pun, Torcida druka, Hajduk gubi prvenstvo. Znači, stanje redovno.

PONEDJELJAK, 23.4.

Kos odletio iz Splita. Komisija Radničkog savjeta SOUR-a Torcida za moralno politički rad, izglasovala je njegovu smjenu. Plenum Centralnog Komiteta Našeg Hajduka, smjenu je potvrdio, a Vrhovni sovjet u Upravnom odboru, oduševljeno je pozdravio odluku baze. Na Klisu panika! Torcidaši provjeravaju sve koji jedu janjetinu da ne bi netko kilo pečenog platio sucu koji će suditi Hajduku. Kakvo je vrijeme došlo, Torcida će i za poklonjenu šljivu strijeljati!

UTORAK, 24.4.

Iz rubrike “Naši u tuđini”, izdvajamo bolan vapaj hranitelja obitelji Todorić, umirovljenika Ivice. Radiš pola stoljeća, na noge podigneš obitelj, jednom sinu daš kruh u ruke, drugi sam uzme rulet, kćer naučiš kako se koriste platinaste kartice za kupnju torbica i dušmani ti sve otmu. Prokleti hrvatski jal! Sada, pod suncem tuđeg neba, umjesto da uživaš u dvorcu na bregu, živiš od 15 funti dnevno! Kamen bi na ovo proplakao. O nepravdo, Ivica se zoveš!

SRIJEDA, 25.4.

Zlo i naopako! Hrvati izumiru, nitko djecu ne rađa, mladi bježe iz domovine, a dva hrvatska ratnika najavljuju junačku pogibiju! Dražen Keleminec Zrinski, kojeg su Plenkijevi žandari priveli dok se poput Ace Vulina probijao ka Jasenovcu, najavljuje kako drugi put živ neće u rešt, a Zdravko Mamić Frankopan inkvizitorima poručuje da će radije popiti čašicu pelina, poput generala Praljka, nego postati uznikom u strašnom lepoglavskom kazamatu!

ČETVRTAK, 26.4.

Jure i Boban ove godine neće u Bleiburg. Nema više maskenbala, samo komemoracija. Austrijanci poručuju da su temperature visoke i da je bolje doći u svjetlijim tonovima, ništa crno sukno. A u Hrvatskoj se sprema povijesni spektakl, hrvatsko-srpska koprodukcija. Kolinda i Ivan Zvonimir su scenaristi, a radni naslov je CSI KGK Jasenovac. Producenti su se sukobili oko broja epizoda. Hrvatski kažu da ih maksimalno može biti oko 83 000, a srpski bi snimali preko pola milijuna.

PETAK, 27.4.

Vulin je na granici naoružan Šešeljom, s druge strane je Krstičević s izraelskim zrakomlatima. Aca mu poručuje: “Nećeš u Srbiju”! Damir odgovara: “Nisam ni prije”! U sjeni početka novog 2. Domovinskog rata, problemi u hrvatskoj pozadini. Ratni veterani u Vodicama, nošeni antitotalitarnom ognjicom, preorali park, uvjereni da je cvijeće u njemu posađeno u obliku zvijezde petokrake. Nedavno su u Splitu napadnute zvijezde Hajduka. Da nije i to borba protiv totalitarizma?


 

Komentara 5

KA
Karloho
11:03 28.04.2018.

Kad i bijeda pokušaj "novinara" da bude duhovit...

ME
megaja
11:43 28.04.2018.

kakvi su ovo clanci vise rijeci u naslovu od clanka

MI
Mimizo
14:03 28.04.2018.

jad i bijeda novinara i ovako slobodno piše i vrijeđa hrvatski narod u nezavisnoj državi Hrvatskoj ne znam dali bi ovako pisao u onoj ndh

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije